Salonul Auto de la Frankfurt 2013

FRANKFURT 2013 LIVE: BMW a scos în față supercarul i8, citadina i3 şi conceptul unui X5 hibrid

Publicat Marti, 10.09.2013
de Mircea Meșter
Comenteaza 6

Acum câțiva ani era o utopie să te gândești la momentul în care BMW va scoate pe piață un model electric. Și totuși, în anul de grație 2013 se întâmplă: noul BMW i3 este primul model motorizat 100% electric al bavarezilor și își propune să revoluționeze întreaga gamă BMW printr-o ofertă inedită. Deși arată ca un BMW "umflat", i3 are un interior care duce designul bavarez la nivelul următor, făcându-te să te simți ca-ntr-o navă spațială pe roți. Dacă nu vă încântă ideea unui model electric pur care să vă lase fără obiectul muncii la nevoie, BMW oferă opțional un motor adițional pe benzină, de 650 cmc, preluat de la divizia de motociclete. Acesta extinde autonomia lui i3 de la 130-170 de kilometri (cât are full-electric) până la 300 de kilometri.

BMW i3: informații și fotografii oficiale

Nu departe de i3 s-a aflat noul vis al tuturor fanilor mărcii din Munchen. Se numește i8 și este o mașină de serie hibridă care pare concept.

Dar nu e și va fi putea fi cumpărată implicit în România în ultima parte a anului viitor. i8 beneficiază de ultimul răcnet în materie de tehnologie BMW (implicit un motor de 1.5 litri turbo de 231 CP plus unul electric de 131 CP) și va reprezenta mașina sport care le va deschide apetitul pentru hibrizi celor care nu au crezut vreodată că vor putea să dea banii pe un model motorizat de altceva decât benzină pură.

BMW i8: informații și fotografii oficiale

Noutățile BMW nu s-au oprit însă aici. Bavarezii au profitat de apropierea dintre Frankfurt și Munchen și au "cazat" la propriul stand o armată întreagă de noutăți adiționale. De la faceliftul lui Seria 5, trecând prin noul BMW X5 și conceptul din care va deriva versiunea hibridă a SUV-ului. Nu a lipsit nici Seria 4 Coupe, înlocuitorul actualului Seria 3 Coupe.

BMW Seria 5 facelift: informații și fotografii oficiale
BMW X5: informații și fotografii oficiale
BMW Seria 4 Coupe: informații și fotografii oficiale 


Comentarii (6)

  • Batranu'
    Cat de futurist pot arata noile Bmw-uri!Marca merge intr-o directie potrivita :)
    16 3
  • desi multa vreme m-a fascinat bmw... incep sa inclin spre tendintele in materie de design audi...din ce am vazut aici la bmw nu ma impresioneaza mare lucru..totusi as putea spune ca noul seria 3 e foarte reusit si ...chiar 5-ul...in rest....
    8 6
  • Reply la H&M
    E ok, draga H&M, eu urasc Audi insa admir BMW (pastrandu-mi ura pentru posesorii lor). Ce-ai vazut la bmw aici este varful tehnologiei, varful progresului, in timp ce ceea ce vezi la audi este varful conservatorismului. Succes asa!
    10 3
  • @Reply la H&M
    Ai dreptatea partial...BMW este vf. progresului dar si Audi progreseaza ca oricare alta marca numai ca o face mai discret. Personal imi plac mai mult BMW-urile...dar apreciez Audi pt. calitatea oferita in noile modele mai ales interioarele, iar la exterior nu au nevoie de mai mult. Le sta bine asa mai simple...nu uita ca si Rolls sau Range Rover sunt foarte conservatori in design si sunt mai apreciate si dorite de public mai mult ca 80% din marcile existente pe piata. Nu e rau sa fi conservator...e rau sa faci lucruri de proasta calitate.
    12 2
  • pana la urma totul e o chestiune de gusturi
    5 0
  • Care design original, ca seria 5 facelift e fix seria 3 dupa o tava de placinte...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru