FRANKFURT LIVE: Audi R8 e-Tron si Golf R20, vedetele grupului VW

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Grupul Volkswagen s-a bucurat de un spatiu de desfasurare impresionant in cadrul salonului german. Audi a dezvaluit conceptul e-Tron si A5 Sportback iar Volkswagen a completat ofensiva cu Golf R20 si E-Uo! Concept.

In cadrul grupului Volkswagen numarul premierelor a fost unul impresionant, ca in fiecare an. Standurile brandurilor aflate sub umbrela VAG au oferit fiecare cate o noutate, fie ca a fost vorba deun model nou, o alta varianta de caroserie sau un concept electric.

Volkswagen a dezvaluit in premiera mondiala urmasul vechiului Golf R32, regasit in persoana lui R20. Alaturi de acesta, pe standul nemtilor a tronat conceptul electric E-Up! derivat din prototipul cu acelasi nume prezentat in 2007 tot la Frankfurt. Lista de premiera a fost completata de noii mebri ai gamei BlueMotion si de conceptul ultra-eficient care consuma doar 1.49 litri/100 de kilometri. Sa nu uitam insa nici de varianta cu trei usi a modelului Polo.

Audi nu s-a lasat mai prejos si a continuat ofensiva sa pe segmentul premium. De aceasta data arma a fost sedanul coupe A5 Sportback, prezent si in varianta sportiva S5 Sportback. Chiar si asa, blitz-urile jurnalistilor s-au indreptat cu precadere catre conceptul e_tron bazat pe actualul R8, capabil sa dezvolte un cuplu motor de pana la 4500 de Nm.

Lista este incheiata cu succes de varianta decapotabila R8 Spyder, care debuteaza pe versiunea 5.2 FSI.

Lamborghini a continuat succesul supercarului exclusivist Reventon cu o varianta decapotabila a acestuia, iar brandurile de lux Bentley si Bugatti au lansat limuzina Mulsanne respectiv conceptul Galibier. Porsche, care se pregateste deja sa intre sub tutela VW, a debutat la Frankfurt cu faceliftul modelului 911 Turbo si cu mai multe derivatii ale noului GT3.

Brandurile mai populare ale grupului, Skoda si SEAT nu au vrut sa treaca neobservate. Cehii au prezentat publicului varianta break a modelului Superb iar spaniolii si-au imaginat cum ar arata viitorul Ibiza Sports Tourer cu ajutrul unui concept botezat IBZ.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru