Franţa: Copiii vor avea permis pentru mersul pe bicicletă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.06.2010
Tinerii ciclişti din Strasbourg vor putea participa la cursuri de ciclism alături de părinţii lor. În funcţie de aptitudini şi performanţe, aceştia vor putea primi un permis de ciclism.

Esential

130 de mii de ciclişti existau în Strasbourg în 2008.
500 de kilometri este lungimea totală a pistelor de biciclişti din Strasbourg.

În Strasbourg, copiii vor fi instruiţi să respecte regulile de circulaţie atunci când merg pe bicicletă şi vor primi permise pentru ciclism. Pregătirea este efectuată chiar de profesorii lor în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Comisia de Siguranţă Urbană în Comunitatea din Strasbourg. Începând cu 25 iunie 2010, Inspectoratul Şcolar din Strasbourg va primi 30 de biciclete cu ajutorul cărora tinerii ciclişti vor putea fi instruiţi şi examinaţi. Elevii care reuşesc să însuşească regulile de circulaţie şi să deprindă la timp abilităţile necesare ciclismului vor primi un permis de ciclism. În Strasbourg sunt peste 130.000 de ciclişti, iar oraşul are piste de biciclişti care totalizează 500 de kilometri, acestea fiind extinse în fiecare an cu 10 km.

Implicaţiile acestei decizii se restrâng momentan la oraşul Strasbourg, dar există posibilitatea ca implementarea permisului pentru ciclism să fie extinsă într-o zonă mai mare din Franţa.

Cursurile pentru tinerii ciclişti nu sunt o noutate nicăieri în lume, dar decizia celor din Strasbourg reprezintă o premieră în legislaţie, deoarece reglementează cunoştinţele care îi sunt necesare unui ciclist pentru a circula în siguranţă pe drumurile publice.

Comisia de Siguranţă Urbană din Strasbourg vrea să implice şi părinţii elevilor care participă la acest curs în activitatea pe care o vor întreprinde copiii lor. Ideea din spatele acestei iniţiative este că noua deprindere a copilului ar putea fi dezvoltată cu uşurinţă sub supravegherea părinţilor. Scopul principal al acestei măsuri este creşterea siguranţei rutiere pentru copii, atât în momentele când aceştia sunt pietoni, cât şi în momentele în care aceştia sunt ciclisti. În România nu există cursuri standardizate de educaţie rutieră pentru copii, iar cursurile gratuite de ciclism sunt deja o utopie. Tocmai de aceea, nivelul de cunoştinţe al copiilor în ceea ce priveşte siguranţa rutieră este sub orice critică, ceea ce aduce un risc sporit de accidente.

Via | Caradisiac

Comentarii (3)

  • :)
    Foarte frumos, pacat ca nu e asa si la noi
    2 0
  • la noi unde?
    noi nu avem piste pt biciclisti, deci...nu e cazul. Noi inca ne confruntam cu mopeduri pe care se plimba pustii pe 10 ani fara vreun rost, doar asa...de fun! Nu fac nimic practic cu ele, si unele mai merg si cu 90km/h si unde credeti? in localitate! mai intai sa dea carnet alora pt cacaturile alea de mopeduri, chiar si de la 14 ani, dar sa dea ceva un examen practic sa mai trieze din ei, daca nu sa se plimbe pe ulitele din fata curtii.
    2 0
  • Permis de circulatie in afara casei
    La noi au existat astfel de permise de conducere, prin '89; chiar si eu detin unul pe undeva, intr-o cutie cu vechituri. Ideea nu e rea, numai ca nu rezolva problema pietonilor; exista tot felul de dezaxati pe lumea asta, care ar trebui sa locuiasca in centre speciale. Din pacate, lucrurile nu stau chiar asa si unii mai si umbla nestingheriti pe strazi, chiar si pe carosabil. Dupa mine, fiecare pieton ar trebui sa cunoasca regulile de circulatie, eventual, ar trebui sa dea un test, sa obtina un permis de circulatie si abia apoi sa umble liber.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru