Franţa: Dacia Sandero, pe locul al şaselea la vânzări în luna ianuarie

de Mircea Meșter
Marti, 05.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a profitat la maximum de lansarea unei noi generaţii Sandero în Franţa. Modelul românesc este maşina străină cel mai bine vândută pe o piaţă în scădere cu 15%.

Esential 3682 de unităţi Sandero a vândut Dacia în Franţa în luna ianuarie.
2.95% este cota de piaţă înregistrată de Sandero în Franţa în luna ianuarie.
Noua generaţie a lui Dacia Sandero, lansată pe pieţele europene la finalul anului trecut, a reuşit o lună ianuarie excelentă în Franţa, acolo unde modelul produs la Mioveni se află pe locul al şaselea la capitolul vânzări. Sandero este, astfel, primul model al unei mărci non-franceze în acest clasament, cele 3682 de unităţi vândute de Dacia în Franţa reprezentând o creştere de 20.2% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. De altfel, modelul românesc a profitat de scăderea pieţei din Franţa în ianuarie (-15%) pentru a aduna o cotă de piaţă excelentă, de 3%. Practic, fiecare a 33-a maşină vândută în ianuarie în Franţa a fost un Dacia Sandero.

Pe locul întâi al clasamentului vânzărilor în Franţa se află Peugeot 208 (6890 de unităţi, intrare nouă), modelul constructorului din Sochaux fiind urmat de noua generaţie a lui Renault Clio (6595, intrare nouă) şi de Citroen C3 (4377, -16.2%).

Imediat sub podium şi în faţa lui Sandero stau Renault Megane şi Renault Scenic (-6.6%, respectiv -2.9%).

Dacia Lodgy este la prima lună ianuarie prinsă în Franţa şi se clasează pe locul al 29-lea, cu 1168 de unităţi vândute. Per total, marca românească deţinută de Renault a înregistrat 7623 de înmatriculări, creşterea faţă de luna ianuarie 2012 fiind de 9.9%.

Alte modele nou-intrate în clasament sunt Ford B-Max (locul 31, 916 unităţi) şi Opel Mokka (locul 39, 885 de unităţi). Cea mai mare creştere a volumului vânzărilor a fost înregistrat de Mercedes-Benz Clasa A, noua generaţie a modelului german prilejuind o creştere de 139% a vânzărilor. De altfel, noul A-Klasse a adunat 46% din comenzile Mercedes-Benz în Franţa în prima lună a acestui an.

via CCFA Franţa

Comentarii (19)

  • arogantul
    francezii cumpara in general chestii ieftine, nu doar masini. Asa se explica succesul daciei sandero. Bravo dacia, dar sa fim atenti si de ce este cumparata, nu doar ca este cumparata.
    10 20
  • Contrar opiniei antevorbitoruli francezii nu cumpara nimic ieftin. Nici daca ar vrea nu prea au de unde. Viata e in general scumpa acolo.

    Secretul consta in faptul ca ei traiesc intr-o societate normala unde majoritatea oamenilor au bani destui, putini nu au mai deloc si suficienti au fara numar. Asa se explica un clasament condus de modele in general ieftine.

    Pe de alta parte, desi sunt cocheti sau spilcuiti (pentru filogermani :)) ei sunt ceva mai realisti. Nu se dau de ceasul mortii sa isi cumpere 4x4 daca nu au nevoie.

    Am vazut ieri pe strada unul nou precum si un Logan 2 si recunosc ca mi-am cam sucit gatul dupa ele.
    24 9
  • @caligula
    ai grija sa nu-l sucesti prea tare
    6 20
  • @caligula
    au mai fost unii care l-au sucit pana in 2007 la indemnul de a lua masina moderna si fara taxe si acum taxa i-a maritat cu ele pe viata
    12 9
  • o porcarie de masina
    4 20
  • arogantul
    @calingura

    se vede ca iti petreci timpul mai mult in Paris si nu prea stii cum e franta provinciala.
    6 11
  • De ce in poza e un Stepway? Pana la urma inteleg din cuprinsul stirii ca Sandero e pe un loc fruntas, nu Sandero Stepway...\
    Pe sonbii care au afirmat mai sus ca Francezii cumpara lucruri ieftine ii intreb ce-i rau in asta? Sau e de preferat atitudinea ghertoiului roman care isi parcheaza Mertanu' in fata blocului confort 2?!
    12 3
  • snobii
    5 2
  • @arogantul
    "francezii cumpara in general chestii ieftine"
    Nu stiu de unde ai scos-o pe asta, dar ineptie mai mare nici ca am auzit...si cu cata convingere o spui, te ia durerea de cap...

    Vezi ca acum vreo 2 ani parca, Dacia avea cele mai mare vanzari in Germania.
    9 5
  • arogantul
    @dman
    si pe mine ma ia durerea de cap cand vad cu cata convingere ma contrazici

    daca nu as locui in franta si nu as vedea zilnic si nu as vorbi zilnic cu francezi care se uita si la ultima centima cand cumpara ceva, poate ca ti-as da dreptate , dar ii stiu, ii vad, ii cunosc, astia sunt mai ceva ca Hagi Tudose, pana si cand vine vorba de mancare, nu ii duce minte ca poate iartul x e mai scump pt ca e mai bun, sau cerealele y poate au o formula mai bine gandita pt necesarul caloric uman, nu frate, ei cumpara cei mai ieftin, ca oricum toate is la fel , asa ca de ce sa dea mai multi bani. si la masini la fel, NU spun ca sunt toti la fel, si evident exista o diferenta intre Paris, orasele foarte mari in general pe de o parte si restul frantei pe de alta, iar eu stau intr-un oras de dimensiunile si cu o populatie echivalenta Clujului, deci nu sunt intr-un colt uitat de lume.

    plus de asta pe francezi nu ii deranjeaza sa circule cu masini vechi de 20-30 de ani, si sunt multi asa, ori pt ca nu au bani de una noua ori ca masina e sa te duca din punctul a in b, deci niste oameni cu o asemenea mentalitate pot fi predispusi sa cumpere dacii, pt ca oricum sunt mai bune decat troacele de 20-30 de ani vechime, si oricum nu au cultura sa faca diferenta dintre calitatea unei masini nemtesti, suedeze sau chiar frantuzeasca de lux, fata de o masina ordinara.
    Faza ca francezii au o cultura automobilistica superioara romanilor e doar un mit proferat de niste indivizi care se uita in gura strainilor ca si cum astia ar fi niste sfinti care scot numai nestemate pe gura. SI desi nemtii fac masini fosrte foarte bune, ceva imi spune ca poporul de rand tot pe la acelasi nivel cu al francezilor se afla.
    7 6
  • Pentru Arogantul:
    E drept ca nu am prea fost in partea rurala si nu pot sa te contrazic decat pana la un punct.

    Argumente am dar uite doar unul: la raft camembert President si camembert X fara nume cu 50% mai ieftin. Care e mai bun? Niciunnul. Ambele sunt din lapte incomplet maturat. vrei autentit te duci la mici fermieri prin piete.
    Asadar aia citesc etichetele si cat de cat stiu. Pentru ce sa arunce cu banii?

    Pe de alta parte au alte prioritati. De regula nu gasesti fatade neintretinute, gradini neplantate sau mai putin de 10 vinuri in casa :)
    La o adica de ce iei un serie 3 cand poti lua un Passat in conditiile in care chiar si la banii lor te cam chinui pentru diferenta.

    Nevoia de a epata la ei se manifesta altfel.
    Ma rog..oricum sa vanda Dacia cat de bine oricare ar fi motivul.
    11 0
  • arogantul
    Asta am spus si eu. Bravo dacia ca are vanzari. Dar sa nu fim fraieri sa credem ca francezii sau germanii le cumpara pt ca sunt bune.

    @calingura
    Hai sa nu intram in discutia despre vinul la francezi. Natie mai slab rezistenta la alcool ca francezii inca nu am vazut. Au astia niste ficati ca de porumbei
    5 2
  • @arogantul

    De vreo 8 luni e zile locuiesc in Paris, iar inainte am locuit in Frankfurt.
    Daca ai impresia ca francezii se uite la ultima centime si germanii nu, te inseli amarnic. Oricum asta NU inseamna ca unii sau altii prefera lucruri ieftine.

    "France is currently the global leader in the luxury goods sector, with a market share estimated at 34% – far ahead of Italy (20%) and the United States (14%)"

    "A recent survey has found that 66% of French people would be willing to pay more for goods manufactured in France, rather than cheaper alternatives from overseas. "

    Cele mai luxoase hoteluri din EU sunt in Franta.

    Iar tu spui ca francezii prefera lucruri ieftine??

    Faptul ca farncezii nu vad masina precum germanii (lasand la o parte romanii care o vad ca pe un statut social), este alta poveste. Pur si simplu e alta cultura, unora le plac masinile mai mult. Ei chiar ii ironizeaza pe nemtzi ca in afara de masini nu stiu altceva.
    6 4
  • arogantul
    mda, am vazut multe chestii facute in franta, de mantuiala. Ca prefera chestiile facute in franta nu ma mira, si pot sa o confirm si eu, sunt ultra mega nationalisti, dar calitatea lasa de dorit de multe ori. Clasamentul ala se refera la bunuri conumate in franta sau produse in franta si apoi exportate?

    Iar francezii sa ma lase cu earele lor de cunoscatori, sa nu ii mai ironizeze pe nemti ca macar nemtii stiu de masini, dar francezii nu stiu nimic, dar absolut nimic ce nu e legat de franta, sunt ca niste struti cu capetele bagate in pamant, n-au auzit de discovery, de viasat de national geographic ( ca TV), n-au auzit de revista NATURE ( care este unul din etaloanele presei stiintifice, nu mai zic de NEJM sau altele mai mici), ei in afara de prostia aia pt copii mici de science et vie habar nu au de nimic, este ceva strigator la cer, nu stiu istorie, nici macar a vecinilor lor, nu mai vorbesc de istoria europei de est, sau doamne fereste de istoria altor continente, nu cunosc geografie elementara, uneori nici geografia propriei tari, asta e chiar trist., nu stiu limbi striane, doar tinerii o stalcesc pe engleza, dar rau de tot, este infiorator, DECI francezii sa o lase mai moale cu aerele lor de superioritate pe care le au fata de germani.
    5 4
  • @arogantul

    Experienta ta personala este irelevanta, subiectiva si nereprezentativa.
    2 5
  • arogantul
    @ dman
    a mea si a intregii comunitati romanesti din orasele prin care am fost, cei drept, nu in paris
    5 2
  • @arogantul Conteaza mult comunitatea in care traiesti si oamenii cu care interactionezi, d-asta spun ca experienta ta e subiectiva si nreprezentativa.
    Modul cum generalizezi e de-a dreptul dezarmant, de parca ai testat fiecare francez.
    Eu am o cu totul alta experienta, dar oricum nu vorbesc din ea ci din studii, statistici si realitati sociale.

    Ignorantii si incultzii sunt majoritari peste tot in lume.
    Te asigur ca si in DE e plin de ignoranti.
    In Ro 42% dintre respondentii unui sondaj au spus ca soarele se invarte in jurul pamantului.
    In USA majoritatea crede ca europa e o tara cu capitala la Paris(da majoritatea, adica peste 50%).

    Sistemele de educatie din germania si Franta sunt cam la fel. Procentajul de absolventi de studii superioare este cam la fel. Un mic avantaj franta ca are cateva universitati ceva mai renumite.
    Deci deschide ochii mai bine.
    1 2
  • Am locuit si in Franta, si in Germania .Diferenta dintre nemti si francezi este enorma (orice pdv).Mi-a placut totusi la francezi nationalismul si totodata mandria lingvistica.Ce-i ala computer,ei cunosc doar calculator.Aici avem de invatat.
    5 0
  • arogantul
    @dman
    pai asta e socant ca nu spun ca sunt muncitorii francezi inculti, eu vorbesc de oameni cu multa scoala, de asta generalizez , ca daca oamenii cu multa scoala cu care interactionez zilnic sunt asa, atunci ce pot sa sper de la muncitori si alti oameni cu putina scoala.
    si desi universitatile franceze sunt renumite si desi peste 60% din americani cred ca pamantul e vechi de 6000 de ani, totusi universitatile de renume americane sunt mai bune decat cele franceze.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru