Franța vrea să introducă trenuri TGV autonome începând din 2023

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 16.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Operatorul francez de căi ferate a anunțat că vrea ca trenurile de mare viteză TGV să devină autonome începând din 2023.

Sistemele de transport vor cunoaște schimbări radicale în următorii ani, pe măsură ce marile companii vor începe să adopte în masă tehnologiile autonome.

Iar acest lucru nu se va aplica doar în cazul mașinilor, ci și al trenurilor. Cea mai bună dovadă în acest sens este că operatorul național de căi ferate din Franța, SNCF, a anunțat un proiect care prevede automatizarea trenurilor de mare viteză TGV.

Începând din 2019, compania va testa un prototip de TGV autonom echipat cu senzori care vor permite detectarea obstacolelor și, atunci când este necesar, vor frâna automat. Chiar dacă trenurile se vor putea conduce singure încă din această fază, un conductor va fi prezent în cabina de control pentru a prelua controlul în cazul în care apare o situație neprevăzută.

Oficialii SNFC compară trenurile autonome cu sistemele de pilot automat de la bordul avioanelor comerciale, care există de mai mulți ani. "În avioane ai întotdeauna un pilot, dar din fericire ai și un sistem automat de virare", afirmă Matthieu Chabane, directorul adjunct al SNCF.

În prezent, un tren TGV ajunge la viteze de aproape 320 km/h, însă implementarea funcțiilor autonome ar putea permite și creșterea vitezelor.

De altfel, printre motivele pentru care SNCF vrea să introducă trenuri TGV autonome se numără scurtarea călătoriilor și creșterea frecvenței de circulație, în special a trenurilor care ajung la Paris și care fac ulterior legătura cu restul țării.

Oficialii afirmă că, dacă proiectul va fi implementat până în 2023, SNCF va deveni primul operator cu trenuri autonome din Europa.

Via The Verge

Comentarii (6)

  • si, pana la urma, motivul real care e? In actuala "configuratie" mecanicul de locomotiva nu poate merge cu viteze mai mari? Ce legatura are prezenta omului cu cresterea frecventei sau scurtarea calatoriilor, atat timp cat inca va exista supraveghere umana?

    chiar nu pricep...
    6 4
  • Arogantul
    PR stunt
    5 4
  • Super. Ce treaba ziceai ca are stirea asta cu masinile?
    2 1
  • si ce legatura are tgv-ul cu masinile?
    poate ca nu-i recomandat sa te urci la volan dupa ce ai luat unul (tequila-gin-vodca)
    2 1
  • Ma mir ca nu au scris oamenii si ca Tarom a cumparat avioane noi.
    3 0
  • Costel
    Poftim?
    frantujii si trenurile de mare viteza?
    sa te strici de ris! :)))

    sa-si vada fain frumos de agricultura lor si de crescatoriile de melci si broaste pentru consumul propriu de houte cuzin !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru