Franţa vrea scăderea limitei de viteză pe drumurile secundare de la 90 la 80 km/h

de Mircea Meșter
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a reduce serios numărul de accidente mortale din Franţa, autorităţile au anunţat că vor experimenta în acest an scăderea vitezei pe şoselele naţionale de la 90 la 80 km/h.

Esential 3963 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şoselele franceze în 2011.
3250 de decese au fost înregistrate în Franţa în 2013.
<2000 de morţi în accidente rutiere este ţinta declarată a Franţei în 2020.
2050 de oameni au murit pe şosele în România în 2012. Rata de motorizare a României este însă net inferioară celei din Franţa.
Dacă românii tânjesc încă după autostrăzi care să lege cu adevărat zone importante ale ţării şi pe care să putem rula cu 130 de kilometri pe oră, francezii au în vedere scăderea limitei de viteză pe drumurile naţionale de la 90 la 80 de kilometri pe oră. Propunerea a fost enunţată astăzi de Manuel Valls, ministrul francez de interne, care susţine că această măsură va duce la scăderea accidentelor soldate cu victime.

Noua regulă va fi introdusă încă din 2014 ca experiment în unele regiuni din Franţa, urmând ca rezultatele acestor teste să le demonstreze autorităţilor dacă măsura este una pozitivă sau negativă. Maneul Valls nu a anunţat încă unde şi când va fi pusă în aplicare noua limită de viteză, experiementul urmând să fie anunţat ulterior.

Statisticile dureroase ale siguranţei rutiere din România

Decizia autorităţilor franceze nu este o premieră în ultima perioadă, scăderea de la 80 la 70 km/h a vitezei maxime pe Periferique, centura Parisului, fiind o decizie îndelung comentată de presa şi de şoferii din Hexagon. De altfel, anunţarea noilor restricţii de viteză au făcut ca multe voci să anunţe faptul că nici autostrăzile nu vor scăpa de astfel de măsuri, viteza maximă permisă pe aceste sectoare urmând să scadă probabil de la 130 la 120 de kilometri pe oră.

Comentarii (8)

  • o tara civilizata!
    8 20
  • da, propun sa o scada la 50 pe drumurile secundare, la 15 in oras si la 80 pe autostrada, de fapt ca sa fie si mai sigur sa interzica complet condusul.
    29 9
  • Vasilica
    Propun sa o scada la 50 pe nationale iar pe autostrazi sa o creasca la 150 ca oricum se plateste la ei autostrada, sa vezi atunci bani cum scot oamenii cand vor fi fortati sa mearga pe autostrada, numai ca fiind o tara civilizata lumea va da foc celui care va face asta!
    14 4
  • Blazatu'
    nu va influenta in niciun fel situatia limita asta de viteza... oricum pe asa numitele drumuri "secundare" care sunt mult mai bune decat "europenele" noastre se circula cu 130-140km/h.... toti conduc asa... asta e stilul lor ( de la tineri pana la cei de 50-60 ani) ... de ce? raspunsul e simplu... radarele nu le gasesti ca in Romania, iar camerele sunt putine si in anumite zone ( localnicii stiu unde se afla )
    7 1
  • Pt bivolii care vor si-au cumparat un BMW sau alta harca de masina cu 4000 000km la bord si vor sa mearga 200 la pe unde vor muschi lor:
    Daca ar muri copilul vostru, tatal, mama voastra din cauza unuia care nu a respectat viteza legala ce ati zice?
    Stiu, nimic va doare la bascheti pt ca intr-o tara de cacat ca a noastra (unde mai iei carnetul si cu bani), omori spre exemplu 3 oameni intr-un accident de masina din vina ta si nu faci puscarie.
    Sa omori oameni intr-un accident de masina pentru ca nu ai respectat regulile de circulatie ar trebuie judecat ca si o crima cu premeditare!
    4 8
  • Cred ca unul din motive e si faptul ca tot mai multi evita autostrazile la ei din cauza taxelor foarte mari, iar pe drumurile secundare merg ca pe autostrazi. Se conduce foarte haosist la ei, sa stiti, iar politie nu prea vezi.
    4 0
  • @xxx iti inteleg frustrarea, dar pentru a miliarda oara, nu viteza ucide ci prostia umana, iar genul tau de reactie violenta nu aduce nimic bun, niciodata.
    9 1
  • Razvan
    Unii sunt atat de prosti incat nu pot gasi o alta cauza a unui accident decat viteza. Nu viteza ucide, ci prostia. In anumite cazuri 50 Km/h poate fi o viteza periculoasa, si in anumite cazuri 200 Km/h nu e o viteza care iti pune viata in pericol. Mult mai periculori sunt idiotii care merg pe ceata cu farurile stinse, sau care merg bauiti, sau analfabetii cu carnet.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru