Fraţii Toyota GT86 şi Subaru BRZ au debutat azi pe linia de producţie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.03.2012
Toyota şi Subaru au inaugurat astăzi linia de producţie a coupe-urilor GT86 şi BRZ, dezvoltate în parteneriat de cei doi constructori din 2008 până în prezent.

Esential

200 de cai putere oferă motorul boxer instalat pe Subaru BRZ.

Zi istorică astăzi pentru Subaru şi Toyota. Cei doi constructori au început producţia modelelor Subaru BRZ şi Toyota GT86, rezultate în urma unui parteneriat solid. Momentul istoric s-a consumat la uzina Gunma, deţinută de Subaru, responsabilă în trecut pentru asamblarea modelelor mici produse de constructorul japonez.

Akio Toyoda, preşedintele Toyota, şi omologul său din partea Subaru au inaugurat astăzi noua linie de asamblare ce va produce GT86 şi BRZ.

Într-un comunicat oficial, Subaru susţine că ”Fuji Heavy Industries (deţinătorul său) a ajuns la o înţelegere cu Toyota încă din 2005 pentru producţia unui coupe cu propulsie posterioară. După consolidarea parteneriatului în 2008, cele două companii au început dezvoltarea produsului comun.”

La rândul său, Akio Toyoda, şeful Toyota, a declarat: ”BRZ şi GT86 sunt două produse de succes, dezvoltate în urma unui parteneriat fructuos, care a luat naştere în 2005 doar din raţiuni de creştere economică.

În acest moment sunt încântat să văd că alianţa noastră a dat roade.”

Modelul japonez este echipat în standard cu un motor boxer de 2.0 litri de 200 cai putere, cu injecţie directă şi transmisie manuală cu şase trepte. Clienţii pot opta şi pentru o transmisie automată cu şase trepte.

Comentarii (1)

  • andrei1
    parerea mea este ca toyota si subaru ar trebui sa nu-s mai concentreze atentia pe porcari ca corola si forester si sa se concentreze pe adevarate masini ca brz si gt 86
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru