Fukushima, 4 ani şi jumătate după dezastru: maşinile au pierdut lupta cu natura, care a pus stăpânire pe zona contaminată

de Mircea Meșter
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un excelent fotoreportaj al polonezului Arkadiusz Podniesinski ne face cunoştinţă cu ceea ce a rămas în urma evacuării rezidenţilor din zona Fukushima, grav afectată de un accident nuclear în urma cutremurului devastator din 11 martie 2011.

Cutremurul şi tsunami-ul care a afectat Japonia acum 4 ani şi jumătate au lăsat urme adânci în multe zone ale Japoniei. Cea mai afectată arie este cea din jurul centrale nucleare de la Fukushima, care a fost evacuată după ce una dintre cele mai mari centrale japoneze a fost grav afectată, scurgerile de radiaţii determinând o izolare completă a acestei zone.

Arkadiusz Podniesinski, un polonez specializat în fotoreportaje absolut fascinante (puteţi vedea povestea sa foto de la Cernobîl aici), a vizitat locul în care acum patru ani şi jumătate s-a desfăşurat unul dintre cele mai mari dezastre nucleare din istorie. Imaginile nu necesită comentarii suplimentare, însă este foarte interesant de observat modul în care natura a pus stăpânire pe ceea ce anterior erau aşezări omeneşti. 

Nici maşinile lăsate în spate de oamenii evacuaţi din zonă nu au scăpat de tributul adus naturii. "În apropierea Zonei Roşii (n.r. zona cea mai afectată, izolată de public) am observat o maşină abandonată.

A fost greu să văd exact despre ce era vorba de la distanţă, pentru că era complet acoperită de plante verzi. Când m-am apropiat am observat că acolo existau mai multe maşini, aşezate organizat în mai multe rânduri. Probabil că au fost contaminate şi au fost abandonate de foştii rezidenţi. O secundă mai târziu, sunetul dosimetrului (n.r. aparat care măsoară nivelul de radiaţii) mi-a confirmat asta", notează Arkadiusz Podniesinski, autorul unui reportaj excepţional pe care-l puteţi vedea integral pe site-ul fotografului polonez.

Comentarii (8)

  • Cum adica ''masini contaminate de radiatii'' ?
    1 30
  • Hai la "fer vechi" neamule :))
    18 3
  • Eu nu ma supar daca-mi dati Micra-ul ala :)) Si asa sta degeaba
    13 5
  • daniel
    Tiganii romani deja s-au luat bilete catre Fukushima, dupa stirea aceasta! Vor sa le aduca acasa sa le inmatriculeze pe Bulgaria!
    43 1
  • Delyrium
    daca vreti sa va luati masina din afara...acum e momentul...locatia o stiti...bafta multa!!
    4 1
  • biohazard
    @danile
    O sa-i recunoastem usor...n-o sa mai aiba dinti si par pana ajung in Romania cu masinile
    13 1
  • Daca inca mai creste ceva acolo e ok.
    7 2
  • fratilor noi nu avem atat spatiu verde in tot Bucurestiu ..concluzia....=))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru