Furnizori pentru BMW: chinezii de la CATL vor construi în Germania o fabrică de baterii pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Luni, 02.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză CATL (Contemporary Amperes Technology Ltd) va construi în Germania o fabrică de baterii pentru mașinile electrice, urmând să furnizeze aceste componente către mai mulți constructori europeni, printre care și BMW.

În urmă cu doar câteva zile, BMW a anunțat semnarea unui contract de un miliard de euro cu compania chineză CATL, în urma căruia asiaticii vor construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa.

Potrivit unor surse citate de Automotive News, fabrica va fi construită în centrul Germaniei, respectiv în landul Turingia.

Noua uzină ar urma să furnizeze baterii pentru mașinile electrice ale mai multor producători europeni, printre care și BMW. Presa germană susține că orașul Erfurt ar urma să găzduiască fabrica celor de la CATL.

CATL este cel mai mare producător chinez de baterii pentru mașini electrice, compania fiind contactată luna trecută și de grupul Daimler, care a plasat o comandă de componente.

Via Automotive News

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru