Fuziunea Volkswagen-Porsche renaste grupul Auto-Union?

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Ferdinand Piech a declarat astazi ca fuziunea dintre Volkswagen si Porsche va da nastere unui grup ce ar putea sa se numeasca Auto Union.

Ferdinand Piech, unul dintre actionarii principali ai Porsche, a declarat astazi ca s-a gandit deja la un nume pentru entitatea care va lua nastere dupa fuziunea dintre cele doua mari nume. Piech a afirmat ca grupul format din fuziunea Volkswagen cu Porsche ar putea sa se numeasca Auto Union, in cinstea constructorului auto infiintat in 1932.

Sediul grupului ar urma sa se afle la Wolfsburg in timp ce conducerea ar urma sa fie preluata de actualul director general al Volkswagen, Martin Winterkorn. Piech a subliniat si faptul ca este putin probabil ca Wendelin Wiedeking, seful Porsche, si Holger Haerter, directorul financiar al constructorului din Stuttgart, sa ocupe functii de conducere in cadrul noului grup.

Oficialii Volkswagen si Porsche au anuntat ca vor finaliza negocierile legate de fuziune cel mai probabil in urmatoarele patru saptamani.

via | Mediafax

Comentarii (1)

  • Marius_New
    Foarte interesant
    La inceput de secol 21, economia globala este caracterizata prin trei termeni foarte sugestivi: PERFORMANTA - GLOBALIZARE - COMPETITIE. E foarte simplu. Totul va fi simplificat.

    Iar in Germania, patria masinilor de altfel, vor fi doua mari corporatii: AUTO UNION si DAIMLER-BMW.

    PS: Dau o bere pt fiecare daca nu va fi asa. Dar sigur asa va fi. :P
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru