Gama de electrice Porsche se va extinde radical până în 2022: un SUV, o sportivă și versiune Targa pentru Taycan

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche intenționează să lanseze un SUV electric, o sportivă electrică și o versiune electrică Targa pentru supercarul Taycan cel târziu în 2022.

Porsche va prezenta în 2019 supercarul electric Taycan, care va fi oferit în mai multe versiuni de putere, însă acesta marchează doar începutul unei game de modele electrice.

Constructorul german a oferit recent mai multe informații despre planurile de electrificare a gamei prin intermediului directorului financiar Lutz Meschke.

Principalul punct de atracție este un SUV electric, însă oficialul Porsche a adăugat pe listă și o sportivă electrică, cel mai probabil o versiune fără motor cu combustie internă pentru Boxter sau Cayman. "Vă puteți aștepta la un SUV electric cel târziu în 2022. De asemenea, Boxter și Cayman ar putea fi potrivite pentru electrificare", a explicat el pentru publicația britanică Autocar. În plus Porsche pregătește și o versiune Targa pentru primul său model dezvoltat exclusiv în varianta electrică, supercarul Taycan.

De altfel, Taycan este singurul model din noua gamă despre care se cunosc informații oficiale concrete. Acesta va fi oferit în mai multe versiuni de putere, iar vârful de gamă va fi echipat cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 CP, ceea ce va permite modelului german să accelereze de la 0 la 100 kmh în mai puțin de 3.5 secunde.

Producătorul german susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 - 400 de kilometri. Pe de altă parte, Taycan va fi disponibil și cu o versiune echipată cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate, însă germanii nu au oferit încă alte detalii despre această.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru