Gama de SUV-uri BMW se completează în doi ani: BMW X2 se va lansa în 2018 şi ar putea avea şi o versiune sportivă M25i

de Daniel Popescu
Marti, 06.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW X2 va fi lansat în versiune de producţie în 2018, va avea o gamă de motorizări similară cu X1 şi ar putea beneficia inclusiv de o versiune sportivă M25i, potrivit presei britanice.

Una dintre principalele noutăţi prezentate de BMW cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie a fost conceptul X2, care a prefaţat practic lansarea unui SUV cu acest nume care să se încadreze în gama între X1 şi X3.

La vremea respectivă, constructorul german nu a oferit informaţii cu privire la lansarea în producţie, însă publicaţia britanică Auto Express anunţă că varianta de serie va fi prezentată în cursul anului 2018.

BMW X2 va prelua liniile de design ale conceptului prezentat la Paris, cu excepţia unor elemente futuristice precum prizele de aer foarte mari, oglinzile de mici dimensiuni sau jantele de 21 inch, nepotrivite pentru un model din acest segment. Rămâne de văzut dacă BMW va păstra însă designul atipic al grilei frontale sau a părţii din spate cu un hayon de mici dimensiuni care lasă loc unui spoiler masiv.

Urmareste Automarket
Sursa citată susţine că BMW X2 va prelua gama de motoare disponibilă în prezent pe mezinul X1 şi avansează ipoteza lansării unei versiuni sportive M25i, pentru care nu oferă însă niciun fel de informaţii suplimentare.

BMW X2 va deveni al şaselea SUV al gamei BMW, după X1, X3, X4, X5 şi X6 şi va fi construit pe platforma UKL, pe care constructorul german dezvoltă de asemenea X1 şi viitoarea generaţie Mini Countryman.

Gama de SUV-uri BMW nu se va termina însă cu lansarea noului X2, întrucât bazarezii au confirmat încă din 2014 că vor dezvolta şi BMW X7, care va fi disponibil în special pe pieţele din Statele Unite şi China.

Via Auto Plus

Comentarii (1)

  • In sfarsit un SUV de la bmw cum ii sta bine unui SUV...adica unul foarte reusit cel putin ca design.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru