Ganditi inainte de a conduce

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 29.11.2006
ACR si FIA au lansat in Romania campania mondiala "Ganditi inainte de a conduce". Figura centrala a campaniei este Michael Schumacher.

Automobil Clubul Roman si Fia Foundation au lansat astazi programul "Ganditi inainte de a conduce". Campania se adreseaza tuturor soferilor si urmareste contientizarea acestora in vederea purtarii centurii de siguranta, a protejarii copiilor din autoturism, a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. Fostul pilot de formula 1, Michael Schumacher este figura centrala a campaniei mondiale.

Potrivit unui studiu, in Romania exista in prezent 4.7 milioane de automobile. Studiul arata ca anual in tara noastra se inregistreaza 11.000 de accidente, soldate cu 2600 de morti. Dintre acestia, 500 ar fi putut trai daca purtau centura de siguranta in momentul accidentului.

Un sondaj realizat in randul soferilor arata ca doar 31% dintre acestia folosesc centura de siguranta. Studiul arata ca 3/4 din numarul soferilor intervievati nu au fost amendati niciodata pentru faptul ca nu purtau centura de siguranta. In 2005, pe soselele din lume s-au inregistrat 1.2 milioane de accidente. Fara metode de prevenire, cifra se va dubla in anul 2020.

"Ganditi inainte de a conduce" este o campanie mondiala care sfatuieste soferul sa utilizeze un scaun special pentru copil, sa isi puna centura de siguranta, sa isi regleze tetierele si sa verifice starea pneurilor.

Cu ocazia lansarii, FIA Foundation a adus in Romania si un simulator care imita o ciocnire frontala la o viteza de 30 km/h.

In urma campaniei, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat perioada 23-29 aprilie Saptamana Mondiala a Sigurantei Rutiere.

Comentarii (3)

  • re
    Eu personal port centura de siguranta pt ca tin la viata mea. Cine merge c mine in masina poarta centura chiar daca sta in spate.
    Pana cand oamenii nu vor constientiza ca centura le poate salva viata in caz de ceva rau, nu o vor purta. Din nefericire in Romania aceasta constiinta nu este dezvoltata.
    In schimb observ in trafic din ce in ce mai multi soferi care poarta centura de siguranta.
    0 0
  • Andrei
    Contra
    Eu cred ca centura de siguranta poate salva vieti dar nu consider ca este necesara putarea ei in orash deoarece devine chiar enervanta cand stai 15 minute la un semafor sau la o coada infernala de 10-20 masini in fatza ta... La drumuri lungi in afara oraselor o consider obligatorie si o folosesc deoarece acolo se ruleaza cu viteze foarte mari si exista o gramada de oameni care nu ar fi trebuit sa aiba permis... parerea mea ...
    0 0
  • Pro
    Andrei centura te poate scuti de nasuri sparte sau capsoare crapate in oras cand un tantalau nu pune frana odata cu tine si te da cu fata de volan. Eu port centura non-stop iar cei ce merg cu mine in masina chiar daca sunt in spate o poarta, altfel coboara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru