Garmin face un recall pentru 1.25 milioane de unităţi GPS nuvi

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.08.2010
Circa 1.25 de milioane de unităţi GPS Garmin nuvi vor fi rechemate la fabrică pentru a primi o nouă baterie. Motivul stă în spatele unei combinaţii de baterie şi circuit integrat care ar putea provoca un incendiu în urma supraîncălzirii.

Oficialii Garmin au anunţat un recall de 1.25 milioane de unităţi nuvi din seriile 200w, 250w, 260w şi 7xx. Problema modelelor apare în cazul utilizării unor baterii de la un furnizor terţ şi se manifestă prin supraîncălzire. În unele cazuri, respectiv în 1.25 de milioane de cazuri în care s-a folosit un anume circuit integrat, există posibilitatea ca GPS-ul să se supraîncălzească fără să se mai oprească automat şi să ia foc. Cei de la Garmin vor să prevină această situaţie prin înlocuirea bateriei respective şi amplasarea unei pene între baterie şi circuitul integrat pentru a preveni supraîncălzirea acestui circuit.

Pentru a afla dacă o unitate GPS este afectată, posesorul său trebuie să noteze seria de pe spatele receptorului şi să o introducă într-o aplicaţie de pe site-ul Garmin . Din moment ce majoritatea GPS-urilor sunt folosite la bordul autovehiculelor, riscul unui incediu urmat de un accident grav este ridicat, cu toate că posibilitatea ca unitatea GPS să se supraîncălzească şi să ia foc este destul de slabă.

Unităţile GPS afectate de acest recall au fost vândute peste tot în lume, iar clienţii Garmin care au probleme vor primi instrucţiuni în funcţie de zona în care locuiesc.

Cei de la Garmin fac toate eforturile să colaboreze cu clienţii lor şi îşi cer scuze pentru inconvenienţele cauzate de această problemă. Producătorul de electronice îşi imploră clienţii să nu încerce să repare singuri unitatea GPS şi să nu încerce să umble la acumulatorul acesteia. Furnizorul de baterii al celor de la Garmin a fost de acord să împartă costul acestui recall cu producătorul de GPS-uri, iar cei de la Garmin nu se aşteaptă la niciun prejudiciu în materie de vănzări sau profit din cauza acestui recall.

Via | Garmin

Comentarii (3)

  • ...............
    .................
    dar ce tara de origine au aceste gps-uri?....cine le produce
    0 1
  • @......
    Garmin stiu ca e companie americana. Are ceva origini elvetiene, dar doar atat.
    0 0
  • Nashpa
    Aoleo, al meu e rechemat...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru