Gata de atac: Mercedes a prezentat noul AMG GT4, versiune de circuit cu 510 cai putere bazată pe AMG GT R

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat primele imagini și informații cu noul AMG GT4, model de circuit derivat din AMG GT R. Debutul în fața publicului va avea loc în acest weekend cu ocazia cursei de 24 de ore de la Spa.

Mercedes continuă să ofere opțiuni interesante pentru cei care vor o carieră în motorsport. Dacă până acum ne-am delectat cu aparițiile lui SLS AMG GT3 și Mercedes-AMG GT3, a venit rândul să trecem la o clasă nouă cu ajutorul lui Mercedes-AMG GT4.

Noul model de circuit dezvoltat de constructorul german are la bază versiunea AMG GT R. Produsul va fi prezentat în mod oficial în cadrul cursei de 24 de ore de la Spa din acest weekend.

În primul rând, AMG GT4 seamănă cu o versiune pe sterorizi a lui AMG GT R. În al doilea rând, modelul de competiție a slăbit serios, nemții spunând că AMG GT4 cântărește 1.390 de kilograme, cu aproximativ 250 de kilograme mai puțin decât versiunea din care derivă.

Sub capota lui Mercedes-AMG GT4 se află același V8 de 4.0 litri care produce până la 510 cai putere și 600 Nm, în funcție de setările dorite. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în sub 4 secunde, iar resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii secvențiale cu șase trepte.

Viteza maximă trece de 250 km/h, dar și aceasta variază în funcție de setările realizate.

Până în acest moment, noul Mercedes-AMG GT4 a trecut printr-o mulțime de teste de fiabilitate. Cel mai important a fost un test de 30 de ore în condiții de cursă desfășurat pe circuitul de la Lausitzring.

Conform oficialilor germani, primele livrări vor fi făcute la finalul anului curent, iar prețul de pornire este de 198.850 de euro fără TVA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru