GAZ si-a confirmat interesul pentru Opel

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Premierul rus Vladimir Putin a confirmat zvonurile privind dorinta companiei GAZ de a achizitiona actiuni Opel.

Vladimir Putin a confirmat personal interesul companiei GAZ in achizitia a 30% din actiunile Opel. Totodata, premierul rus a subliniat faptul ca nu este interesat de obtinerea pachetului majoritar de actiuni Opel si ca nu doreste sa conduca in nici un fel compania germana. Se pare ca rusii de la GAZ doresc sa produca automobile Opel la fabrica lor din Nizhny Novgorod in baza unui parteneriat cu cei de la Magna.

Guvernul german si General Motors Europe analizeaza propunerile si posibilitatile pe care le au pentru viitorul companiei Opel. GM ar prefera sa vanda marca Opel unui actionar unic, in cazul acesta Grupul Fiat, pe cand guvernul german ar prefera sa accepte proponerea celor de la Magna datorita promisiunilor de salvare a fabricilor din Germania. Fiat si GAZ par sa fie competitorii principali in lupta pentru achizitionarea actiunilor Opel.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru