Geely vrea ca Volvo să se lupte cot la cot cu Mercedes-Benz şi BMW

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
În urma unei achiziţii de aproximativ 1.5 miliarde de dolari, chinezii de la Geely vor să creeze un rival pentru S-Klasse şi Seria 7 din Volvo S80 şi să vândă un total de 380.000 unităţi pe an.

Chinezii de la Geely vor să facă din Volvo un rival de top în segmentul premium. Potrivit celor de la AutomotiveNews, Volvo se va lupta cu BMW şi Mercedes-Benz în segmentul premium. Pentru ca Volvo să devină profitabil, chinezii estimează că trebuie să vândă circa 380.000 unităţi pe an. În decursul lui 2009, constructorul din Gothenburg a vândut 335.000 unităţi şi a pierdut 653 de milioane de dolari.

"Vrem să producem modele high-end care să se lupte cu S-Klasse de la Mercedes-Benz şi Seria 7 de la BMW. Avem nevoie de produse care să se lupte în acel segment. Dacă Volvo va reuşi să vândă 380.000 de unităţi pe an, afacerea va fi profitabilă, dar pentru a surclasa concurenţa trebuie să obţinem o creştere dramatică a volumului", a declarat Shufu Li, CEO al Geely Auto.

Geely este unul dintre producătorii de automobile cu cele mai rapide creşteri, dar chinezii sunt departe de conglomeratele germane care deţin mărcile BMW şi Mercedes-Benz, indiferent de domeniul comparat.

Pe lângă diferenţele substanţiale în materie de capacităţi financiare, chinezii de la Geely vor trebui să treacă şi peste problemele culturale şi imaginea constructorului suedez de automobile, lovită subtil în momentul în care a fost achiziţionat de un constructor chinez de automobile.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • ...bietii galbiori or fi avand ei miliarde ....dar au si-un ,,apendice,, urat...ce-i interesant masinile lor sunt vazute rau in afara, daciuta noastra e vazuta rau inauntru(adica in RO)...oricum cam mari vise si planuri....
    6 5
  • V8 turbo
    E cea mai buna gluma...., nu o sa-i ajunga nici macar pe cei de la Audi si ei deja viseaza la Mercedes sau BMW.

    adica GEELY pana acum au facut numai super masini...:)):)).

    imi pare rau de VOLVO ca a ajuns pe mana lor.
    10 15
  • octav_bmw
    nu au sanse deoarece volvo n-au motoare performante..iar cei de la geely nici atat
    1 15
  • pareri si pareri
    Ba sanse ar fi, DAR mai intai Volvo va trebui sa demonstreze ca, cel putin teoretic, calitatea masinilor nu a avut de suferit in urma achizitei de un constructor chinez. Daca se trece peste handicapul asta, vanzarile vor creste, iar Volvo va demonstra ca ofera masini capabile sa se bata cu tripleta germana, ar fi posibil un rival pentru Clasa S & co. Dar pana atunci sunt destule probleme care trebuie rezolvate, MAI ALES CEA A IMAGINII DE MARCA, care implicit genereaza si vanzari mai mari. Deci eu nu cred ca ar fi imposibil, insa "mai e mult pana departe".
    14 1
  • Brabus
    nici o sansa....
    1 11
  • :)
    mDA
    eu zic ca volvo are toate sansele, dar nici S, si BMW si cele 4 cercuri nu o sa ajunga la siguranta pe care ti-o da un volvo, si pana la urma daca stai sa te gandesti ce e mai important???, sa te lauzi vecinilor din scara ca ai masina cu cercuri sau doamne feri de un accident tu sa scapi si cel din cercuri sa ramana.
    :)
    6 0
  • Octavian
    vorbesc expertii in domeniu :)) Mai intai urcati-va fundul intr-un volvo de generatie noua si apoi trezitiva sa comentati. Fac pariu ca nici unul din cei care au comentat negativ mai sus nu a fost cu un volvo de la s60 in sus din 2002 incoace.

    Daca continua traditia se focuseaza in continuare pe calitate atunci au toate sansele.
    6 0
  • Ion puiu
    vrabia
    "Vrabia malai viseaza"
    Vorba corecta.
    Si eu vreau sa ma bat cu Bruce Lee ....
    Dorinta e mai mare ca posibilitatile...
    Multe vren putine ne permitem...
    0 5
  • VICTOR
    VOLVO
    DAR ce au ma nemtii si nu are volvo, vorbiti voi care spuneti ca VOLVO nu are nici o sansa vrei ceva de lux iti iei MERCEDES, vrei ceva de calitate la 40.000 euro iti iei VOLVO
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru