General Motors a asamblat primul Opel Ampera de pre-productie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.04.2010
Primul model electric Opel este gata sa inceapa testele cu ingineri la bord. Uzina GM din Warren, Michigan a construit primul exemplar Ampera de teste.

General Motors a anuntat ca uzina din Warren, Michigan, a produs primul exemplar de pre-productie al lui Opel Ampera, modelul electric cu sistem de extindere a autonomiei pe benzina pe care Opel il va scoate pe piata europeana in 2012. Masina care a vazut astazi lumina zilei este prima dintr-o serie de prototipuri de pre-productie care vor iesi pe poarta uzinei din Michigan in urmatoarele luni.

La fel ca toate exemplarele de pre-productie Ampera pregatite de GM, masina produsa astazi nu va fi vanduta in showroom-uri, urmand sa fie utilizata exclusiv la teste dinamice in urma carora inginerii vor pune la punct sistemele software si cele de control ale masinii.

"Suntem in target pentru scoaterea lui Ampera pe piata europeana la sfarsitul anului viitor. Mai avem lucruri de rezolvat, insa faptul ca am putut sa scoatem de pe linia de asamblare un exemplare de pre-productie reprezinta o mare realizare pentru echipele noastre din SUA si Europa", declara Andrew Farah, seful echipei de ingineri care lucreaza la viitorul model Opel.

Va reamintim faptul ca Opel Ampera utilizeaza acelasi sistem de propulsie prezent pe fratele Chevrolet Volt.

Masina este miscata de un motor electric a carui baterie are o autonomie de 60 de kilometri. Dupa aceasta valoare, bateria este incarcata de un generator pe benzina, motorul electric continuand sa invarta singur rotile pentru alti 500 de kilometri. Mai multe detalii despre Opel Ampera si despre sistemul de propulsie Voltec cititi in interviul pe care Andreas Lasotta, seful de marketing al produselor electrice Opel, l-a acordat pentru Automarket in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

via | GM

Comentarii (4)

  • Stanila
    Superba!!!!! Imi place la nebunie cu toate ca seamana cu un Kia Forte!
    2 11
  • Mama Matura
    Nu prea inteleg de ce nu au scos un Chevrolet Volt si au scos un Opel Ampera...
    3 5
  • :)
    @Stanila
    nustiu unde vezi tu ca seamana cu un kia da nici macar nu se apropie, uitate la oglinizile ce scoase in exterior , arata ca dracu, la un kia nu vezi asa ceva
    1 1
  • opel ampera
    arata de 100 de ori mai bine ca un prius...sau honda aia electrica.
    asa ca...go opel&chevrolet.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru