General Motors ar putea cumpăra Tesla în 2014

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 31.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa din Statele Unite speculează că General Motors ar putea încerca să achiziționeze Tesla în 2014. Zvonurile sunt bazate pe ipoteza lansată de Yra Harris, un specialist al bursei americane.

Compania Tesla a creat multă multă vâlvă în industria auto. Automobilele cu propulsie electrică produse de compania deținută de carismaticul Elon Musk au mare succes la public și acest lucru a atras, se pare, atenția unor giganți din lumea auto.

Yra Harris, un specialist al bursei americane ce lucrează pentru Praxis Trading, a declarat pentru CNBC că este posibil ca General Motors să încerce achiziționarea companiei Tesla anul viitor. General Motors a fost o companie interesată mereu de achiziții noi, dar ipoteza lansată de Harris are mari șanse să nu devină realitate. Pe lângă faptul că General Motors are propriul proiect pentru un automobil cu propulsie electrică, ultimii ani nu au fost foarte buni pentru gigantul american. A trebuit să renunțe la mărci ca Saab, Hummer, Pontiac, Saturn, Oldsmobile sau Geo. S-a retras din colaborarea cu grupul PSA și mai nou. a anunțat retragerea mărcii Chevrolet din Europa. Toate aceste lucruri fac dintr-o viitoare preluare a mărcii Tesla un lucru foarte complicat.

Urmareste Automarket
Tesla este foarte bine văzută pe Wall Street, unde compania lui Elon Musk este evaluată la 18 miliarde dolari, ceea ce ar însemna un efort financiar imens din partea GM dacă va încerca achiziția. 

Via MSN Cars

Comentarii (4)

  • GM ar avea de castigat daca ar cumpara Tesla,desi nu cred ca Musk o va vinde,el are planuri mari cu aceasta companie.Desi nu este o companie auto mare,este foarte valoaroasa si a reusit pana acum sa faca masini electrice la care marile concerne auto inca mai viseaza.
    Respect pt Elon Musk!
    17 4
  • Judecand dupa ultimele miscari GM este intr-o mare febra de a-si reduce cheltuielile/pierderile si de a intra cu adevarat pe profit. Un lucru foarte greu avnd in vedere marimea companiei, dar nu imposibil. N-ar fi prima data cand americanii ar lasa lumea cu gura cascata. Pe undeva am senzatia ca GM nu se va mai bucura de un ajutor financiar atat de usor din partea guvernului daca va mai intra intr-o criza in viitorul apropiat.

    Cat despre vanzarea Tesla, dati-mi voie sa zambesc. Elon Musk si-a asumat niste riscuri enorme dar a demonstrat ca cele mai nebunesti visuri pot deveni realitate. Nu cred ca va ceda atat de usor. Cu atat mai mult cu cat Tesla sparge miste tipare si embargouri care demult trebuiau daramate. "Tipare" care au reziatat atata timp numai datorita "intereselor la varf". Miza este uriasa pentru ca ar putea insemna stergerea totala a unor companii care astazi par foarte solide si sanatoase. Si nu doar a lor. Trecerea "pe electric" ar afecta foarte mult si dintr-o data societatea umana asa cum o stim astazi.

    Totusi, daca pretul e bun, poate ca omul va ceda. La urma urmei, taote au un pret pe lumea asta. Unele in fapte, altele in bani. Iar cu banii obtinuti, ar putea sa-si finanteze alte revolutii care sa ne deschida portaluri spre lumi la care astazi putem ajunge doar cu gandul. Si de ce nu?
    9 4
  • inexorabil
    Bine v-am găsit în noul an! Mda, ce să spun, acest zvon se vrea senzaţionalist...Oare s-ar merita un asemenea efort financiar? Partea raţională din mine ştie că GO ar cumpăra un monument de imagine globală în continuă expansiune şi tocmai de aceea ar putea fi un izvor nesecat de profit...De fapt, îi sugerasem de curând lui Akerson să pună laba pe Tesla (a se consulta arhiva). Dar, moralmente, mă pronunţ vehement contra "electricelor". Deci regret, Zărne, dar eu nu vreau Tesla sub tutela GO! Chiar şi aşa, imbatabilă pe profil/profit.
    3 3
  • AndreiRN
    Ar fi o actiune foarte trista care ar duce la distrugerea principiului Tesla.
    Da, daca vor sa cumpere actiunile nu se poate impotrivi nimeni deoarece Tesla este o companie publica.
    Sper sa nu se intample.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru