General Motors, doua motoare noi pentru Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.05.2008
GM a anuntat ca va lansa in Europa doua motoare supraalimentate, de 1.4 si 1.6 litri, pentru modelele Opel.

Esential

150 de cai putere dezvolta propulsorul de 1.6 litri dezvoltat de GM.
210 Nm este valoarea maxima a cuplului motor oferit de motorul de 1.6 litri.

General Motors isi va extinde gama de motoare din Europa cu doua noi unitati care vor echipa in urmatorii ani modelele Opel. Este vorba despre o unitate de 1.4 litri pe benzina si una de 1.6 litri Turbo, de asemenea pe benzina.

Propulsorul in patru cilindri de 1.4 litri, supraalimentat, va fi capabil sa ofere intre 120 si 140 de cai putere si un cuplu motor variabil intre 175 si 200 Nm. Aceasta unitate va fi regasita pe majoritatea modelelor europene incepand cu 2010.

Potrivit primelor informatii propulsorul va inregistra o imbunatatire a consumului cu 8% si va respecta normele de poluare Euro5. Versiunile derivate din propulsorul de 1.4 litri Turbo vor fi produse la uzina GM din Aspern, Austria.

Celalalt motor care va debuta pe piata din Europa, unitatea de 1.6 litri Turbo, in patru cilindri, va genera 150 de cai putere si un cuplu motor de 210 Nm. Desi va oferi mai multa putere, noua versiune GM va emite cu 25% mai putine noxe.

Botezul noului propulsor se va face pe minivan-ul Opel Zafira in cadrul versiunii anuntate pentru 2009.

Productia motorului va fi asigurata de uzina GM din Szentgotthard, Ungaria.

via | CarScoop

Taguri: GM, Opel, Zafira

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru