General Motors nu exclude revenirea în Europa: "Nimic nu ne oprește să ne întoarcem"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 16.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors nu exclude posibilitatea de a reveni în Europa după vânzarea Opel către Grupul PSA Peugeot-Citroen. "Nimic nu ne oprește să facem asta", spune CEO-ul Mary Barra.

General Motors a renunțat oficial la piața europeană în momentul în care a vândut marca Opel Grupului PSA Peugeot-Citroen.

Cu toate acestea, oficialii constructorului american nu au exclus posibilitatea ca, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, să-și facă revenirea pe Bătrânul Continent. "Cu siguranță luăm în calcul o revenire permanentă în Europa. Nimic nu ne oprește să revenim", a explicat Mary Barra, CEO-ul General Motors, în cadrul unui interviu acordat pentru Detroit Automotive Press Association.

General Motors se concentrează acum pe dezvoltarea unor modele electrice și autonome, astfel că o revenire ar putea avea în prim-plan astfel de vehicule, mai ales că strategia este urmată de numeroși alți constructori prezenți în Europa.

În prezent, deși nu mai este prezent oficial în Europa, General Motors continuă să vândă un număr limitat de unități Cadillac, Chevrolet Corvette și Chevrolet Camaro prin intermediul a 45 de dealeri, în special în Germania și Elveția.

Pe de altă parte, constructorul american se confruntă cu probleme neașteptate după finalizarea tranzacției cu Grupul PSA.

Francezii solicită până la 800 de milioane de euro înapoi din suma de 1.3 miliarde de euro ca urmare a unor nereguli constatate în planurile pentru reducerea emisiilor pentru 2021.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Când s-a însurat, PSA, care era ficior verde, a presupus că GM e fată mare. Acum tot îi caută nod în roate :)
    6 4
  • „Nimic nu ne oprește să revenim” (cu excepția lucrurilor care ne-au determinat să plecăm)... :)
    13 0
  • Acu daca in contract scria ca e mare....sa plateasca socru mic GM daca nu a fost.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru