General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan: modelele Chevrolet Bolt modificate ar putea circula pe drumurile publice din 2019

de Petre Barac
Vineri, 12.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors are planuri pentru lansarea unor servicii de ride-sharing, precum Uber, folosind mașini autonome care nu au volan sau pedale. Americanii speră ca modelele lor Chevrolet Bolt modificate să primească aprobarea pentru a circula pe drumurile publice din 2019.

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a primit o solicitare din partea General Motors, constructorul american dorind ca, de anul viitor, să lanseze pe piață mașini autonome fără șofer, în ciuda legislației care nu permite acest lucru.

Dacă însă vor primi aprobarea autorităților federale, GM vrea să aducă pe drumurile publice circa 2.500 de vehicule fără volan și pedale, care să fie folosite pentru servicii de ride-sharing precum Uber.

Mașinile intitulate Cruise AV au fost construite pe baza electricului Chevrolet Bolt și conțin zeci de camere, radare și senzori, precum și sisteme de siguranță pentru cazul în care vreunul dintre sisteme cedează.

“Această tehnologie va avea un impact uriaș asupra lumii, dar evident că este nevoie de o perioadă de tranziție și adaptare în care oamenii să se obișnuiască să o folosească”, a declarat președintele GM, Dan Ammann.

În ultima perioadă, producătorii au cerut insistent o modificare a legislației astfel încât să dezvolte și să aducă mai repede pe piață diferite mașini autonome.

Așa cum era de așteptat, există și o tabără care susține că “relaxarea” legislației pentru aceste vehicule ar reprezenta un risc la adresa siguranței în trafic.

 Via Autonews 

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Pe când şi fără roţi?

    Ammann? Poate Ahriman…
    0 2
  • Spartacus
    @inexo

    Pai ce faci, frate? Ori esti cu noi , ori nu mai esti?
    0 0
  • inexorabil
    @Spartacus, oricum nu se va schimba nimic pe aici…Onorabila Societate va proceda tot cum știe ea.
    0 0
  • Eu, Spartacus
    @inexorabil (= NEIERTATOR, NEINDUPLECAT, NECRUTATOR?)
    Iti inteleg dezamagirea si e firesc ca fiecare sa faca cum crede mai bine de cuviinta. Sper doar sa ii intelegi si pe ceilalti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru