GENEVA 2012 LIVE: Noul Audi A3 si RS4 Avant au fost vedetele standului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2012
Audi a venit foarte bine pregatit la Geneva. Constructorul din Ingolstadt a expus A6 Allroad si noua generatie A3. Nu au lipsit insa nici sportivele RS4 Avant si Audi TT-RS Plus Coupe şi Roadster.

Atractia principal a standului Audi a fost fara indoiala noua generatie A3. Compactul destinat a se bate cu BMW Seria 1 si Mercedes A-Klasse. Noul Audi A3 nu vine cu o revoluție spectaculoasă pe frontul designului, multumindu-se sa adopte o față nouă, care amintește de familia Audi din ultimii ani, cu un spate și el modificat, dar mai ales cu soluții tehnice care până azi păreau imposibile pe un model compact premium.

Sub capotă, noul audi A3 vine cu trei motoare în momentul lansării. Vorbim de două unități pe benzină și un diesel. Benzinele, ambele TFSI, sunt un 1.4 și un 1.8 de 122, respectiv 180 CP, acesta din urmă fiind cuplat în standard a o cutie S-tronic cu șapte trepte. Diesel-ul este un 2.0 TDI de 143 CP.

Alaturi de modelul compact a stat si varianta Allroad a actualului A6. Prezentata deja in premiera mondiala la Salonul de la Detroit, ea a bifat doar debutul european. Pe Batranul Continent, vor fi disponibile patru motorizări, dintre care trei dieseluri şi un benzinar TFSI.

Acesta din urmă, un V6 de 3.0 litri, dezvoltă 310 cai putere şi 440 Nm, resurse ce-i permit break-ului off-road să atingă 100 de km/h în doar 5.9 secunde.

Si divizia de performanta RS a avut o activitate intensa in ultimele luni, pentru a debuta la Geneva RS4 Avant si Audi TT-RS Plus Coupe şi Roadster. Acesta din urma este o versiune ultra potenta a deja cunoscutului TT-RS. Modelul dezvoltă cu 20 CP în plus, puterea maximă a noii versiuni fiind de 360 CP. Cuplul motor a crescut şi el cu 15 Nm, totalizând 465 Nm. Audi a limitat viteza maximă a lui TT-RS Plus la 280 km/h atât pentru versiunea Coupe, cât şi pentru versiunea Roadster a acestui model.

După o îndelungă aşteptare, fanii mărcii din Ingolstadt au din nou în faţă un produs RS gata să se lupte cu rivalii de la Mercedes AMG şi BMW M. Noul Audi RS4 Avant vine propulsat, aşa cum era de aşteptat, de V8-ul existent deja pe fratele RS5.

Unitatea cu opt cilindri, normal aspirată, este capabilă să ofere 450 de cai putere la 8250 rpm şi un cuplu motor de 430 Nm, disponibil între 4000 şi 6000 de rotaţii.

Break-ul de performanţă poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.7 secunde.

Comentarii (6)

  • Arata din ce in ce mai bine AUDI cu linia lor de design, iar A6 Allroad este senzational ca si pana acum!
    Sunt curios cum or sa fie cutiile astea S-tronic
    10 5
  • Fata spate inconfundabil AUDI, dar linia laterala este putin mai agresiva gen BMW, bine mult mai putin agresiva.
    1 3
  • A6Allroad este ... in alta liga fata de concurenta (desi Clarkson lauda seria 5 cu x-drive in filmuletul personal din 2011). Asa ceva mi-ar sta bine in garaj :)

    ... A3 ... of .. ce-o fi fost in capul lor cand au facut bordul ala nu imi imaginez .. exteriorul .. audi..conservator..etc. (asta ca sa nu zic "comun-banal-plictisitor")
    2 1
  • Audi
    Noul A6, dar in special A6 Allroad sunt masini senzationale. Sa zicem ca facelift-ul pt A4 este unul relativ reusit, insa pt mine noua generatie A3 este o mare dezamagire din toate punctele de vedere. Ma uitam la poza cu A1, care mie personal mi se pare foarte reusit din punct de vedere al designului, si nu imi vine sa cred cum au putut fi atat de lipsiti de imaginatie in ceea ce priveste A3-ul. Din pacate, asa cum Audi ne obisnuise pana acum, nici macar interiorul nu salveaza situatia.
    0 2
  • @unkle
    Asta cu audi si quatro este fumata de mult. X-drive se descurca foarte bine.
    1 9
  • Tot seria 1 as alege, un video pe care va rog sa-l mari, macar fanii bmw care nu credau ca seria 1 arata asa bine http://www.bmwblog.com/2012/03/06/video-bmw-125i-m-performance/
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru