George Soros investește la Tesla: miliardarul american a cumpărat obligațiuni de 35 de milioane de dolari, care pot fi transformate în acțiuni

de Petre Barac, Foto: Reuters
Miercuri, 16.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sorus Fund Management LLC, firma de investiții a miliardarului George Soros, a cumpărat obligațiuni convertibile la Tesla, cu o valoare de 35 de milioane de dolari și scadența în martie 2019, potrivit agenției Reuters. Aceste obligațiuni pot fi transformate în acțiuni.

La sfârşitul lui martie, mai mulţi investitori au vândut obligaţiuni Tesla din cauza temerilor privind capacitatea companiei de a produce sedanul Model 3.

Nu același lucru a făcut și George Soros, miliardarul american cu origini în Ungaria. În primele trei luni ale anului, el a preluat o participație de 35 de milioane de dolari în obligațiuni convertibile ale Tesla, cu scadența în martie 2019.

Aceste obligațiuni pot fi schimbate pentru un număr predeterminat de acțiuni comune. Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al firmei lui Soros nu a dorit să comenteze informația.

Elon Musk și Tesla se află sub presiunea investitorilor pentru a rezolva problemele legate de producție și de plecările unor specialiști de rang înalt.

Producătorul auto american se pregătește de o reorganizare majoră, după ce mai mulți directori executivi au părăsit Tesla în acest început de an.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • Mă intreb ce tot face Soros cu atâta banet ? Când este suficient ? Să se ducă și el la pescuit, la un grătar, crapă mâine poimâine și el cumpără acțiuni la Tesla. De aici o să i se tragă.
    19 4
  • Crezi ca nu se duce si el la gratar / pescuit . I se rupe . Are o imparatie . Nici stra stra stranepotii teoretic nu pot intra in faliment .... Asta intradevar insa este o gura de aer pentru TESLA , ceea ce e fantastic ... de obicei cand fondurile de investitii arunca banii , totul e super bine calculat. Kudos ELON .... omul e vizionar si numai pentru asta i-as da bani daca as avea !
    9 5
  • Corocsenie Adrian
    Cand esti bogat, din ce ai tot ai mai vrea in plus. Niciodata nu iti ajunge....vrei mai mult si mai mult. Cand ai tot si mai vrei, te simti de fapt sarac. Daca saracul e multumit cu o coaja de paine, bogatul cu miliarde de dolari il vrea pe al doilea....nu e multumit cu unul. Asa si cazul lui Soros....are zeci de miliarde. Probabil isi doreste sa fie primul trilionar in euro. Numai el stie ce vrea....eu asa vad lucrurile. La varsta lui, mi-as fi trait batranetea linistit cu un miliard de doalri in cont si restul donati in scopuri caritabile. Are copiii....le lasa lor probabil tot. Dar si asa, la anii si banii lui nu mai miscam nimic in lumea afacerilor. Vine clipa cand se duce la Domnul....chiar daca el nu crede in EL, si sa nu existe, daca nu a dat parte din belsugul lui la cei in nevoie si a refuzat sa o faca, legile Universului nu vor fi blande cu el dupa moarte. Daca ar fi donat 35 milioane la Tesla pt. dezvoltare, l-as fi pomenit de bine. Asa nu ma intereseaza....tot la castig ii e gandul. Gandurile lui sunt sigur ca nu ii dau pace nici noapte cand ar trebuii sa se odihneasca mai bine ca toti la situatia privilegiata pe care o are. Bag mana in foc ca are cosmaruri :)).
    11 5
  • Edikkk
    TESLA va urca de la 2000 la 6000 maşini produse.

    ACUM este momentul de a cumpăra acţiuni Tesla!
    8 8
  • Anonim
    @ingeruloi este vizionar pe masa un excroc mondial nesatul de avere si putere ! Si apoi Tesla este o mare gogoasa care se va sparge o companie supra evaluata condusa de un alt mare mega excorc .
    10 12
  • toti aveti ceva cu Musk, pentru ca el este buturuga mica ce a dat drumul la bolovan la vale!

    Indiferent ce se intampla cu firma lui, el a fost un pionier! iar ceilalti l-au urmat!
    15 5
  • a cumparat obligatiuni, adica a periat ca o sa scada pretul si cumpara doar daca pretul ajunge la un nivel mai mic decat este acum. daca actiunile nu scad sub pragul ales de el nu este obligat sa cumpere nimic...
    15 0
  • Adrian
    @demin2609
    Stai tu linistit crezand ca pe Musk nu l-a ajutat nimeni sa se ridice, nu i-a facilitat nimeni nimic, iar tot ce-a construit a fost pura viziune si aliniere de planete. La fel si Microsoft in ´80/´90.
    3 5
  • @unu

    in sfarsit cineva care gandeste. Ca fapt divers, o eventuala cadere a actiunilor la bursa va imbogati foarte multi baieti destepti.

    este un fapt arhicunoscut ca actiunile sunt supraevaluate si nu reflecta efectiv valoarea companiei.
    10 2
  • mircea badea
    oare cate actiuni are la sri?
    5 3
  • inexorabil
    Vienezule, stai calm: de exemplu, Adrian C. gândește și pentru tine…

    @mircea badea, ȋn primă instanță, scamatorul care ȋnvârte instituții politice pe degete ȋn toată lumea a avut grijă să “cumpere acțiuni” la Grupul pentru Dialog Sorosial, aaa, pardon, Social. Odată pusă la punct mașinăria ideologică, restul s-a ȋntâmplat de la sine, iar acum suntem ȋn plin proces de inginerie socială, la fel ca americanii cu al lor “Deep State”, care n-are alt obiectiv decât macularea forțelor democratice ȋmputernicite de populație. Ȋn rromanika, structura ilegitimă de putere zburdă ȋn voie, fiindcă noi nu avem sângele rece al ungurilor sau al polonezilor, care nu permit samavolnicia oculților ȋn numele “valorilor și standardelor democrației occidentale”. Ȋntr-un astfel de caz, eticheta pe care ți-o lipesc prompt pe frunte propagandiștii “pro-Vest” vădește o totală lipsă de imaginație: “putinist”. De parcă președintele rus ar avea nevoie de susținerea unor bieți cetățeni din “lumea a doua”.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru