Germania, afectată de WLTP: Porsche și Audi, cele mai mari scăderi la înmatriculări în octombrie. BMW, Mercedes și Volvo, rezultate pozitive

de Paul Cosma
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările din Germania, cea mai mare piață auto din Europa, au avut de suferit în luna octombrie după intrarea în vigoare a noului standard de emisii WLPT. Porsche și Audi au înregistrat cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor, în timp ce constructori precum BMW, Mercedes și Volvo au fost “pe plus”.

Piața auto din Germania a înregistrat o scădere de 7.4% a înmatriculărilor de mașini noi în luna octombrie, după o altă scădere de 31% în septembrie, respectiv primele două luni de după apariția WLTP.

Noul standard de testare a emisiilor a avut un impact negativ asupra multor branduri importante. Potrivit datelor publicate de Autoritatea de Transport Federală KBA, cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor din Germania în octombrie au fost înregistrate de Porsche (-74%) și Audi (-64%).

Cu rezultate negative s-au mai confruntat și alți constructori precum Volkswagen (-19%), Seat (-13%), Skoda (-8.8%), Nissan (-52%), Renault (-37%) sau Kia (-9.7%).

La polul opus, printre cei care au trecut cu bine peste primele luni de WLTP s-au numărat BMW (+26%), Mini (+20%), Mercedes (+19%), Smart (+23%) sau Volvo (+21%). Alți constructori cu performanțe pozitive în luna octombrie, în Germania, au fost Mazda (+12%), Ford (+5%), Toyota și Opel, cu creșteri de 2.4%.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru