Germania: "Europa are nevoie de reguli mai stricte la nivel de emisii auto"

de Mircea Meşter
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce investigațiile realizate de autoritățile germane au scos la iveală un regulament permisiv care le dă dreptul legal constructorilor să dezactiveze după bunul plac sistemele de control al emisiilor, nemții cer reguli mai stricte la nivel european.

După ce investigațiile autorităților germane au scos la iveală faptul că unii producători auto opresc sistemele de filtrare a emisiilor sub anumite temperaturi, Germania cere Uniunii Europene legi mai stricte în această zonă.

Conform regulamentului european, mărcile auto au voie să întrerupă funcționarea filtrelor care previn emisiile de substanțe toxice în urma arderii combustibilului în contextul în care funcționarea și integritatea motorului este pusă în pericol. Ministerul German al Transporturilor consideră că această formulare este vagă și foarte permisivă și încearcă să impună o completare a legii prin care constructorii să fie obligați "să exploreze cele mai bune tehnologii avute la dispoziție înainte de ca sistemele de limitare a emisiilor să fie întrerupte".

Autoritățile germane au descoperit problema dezactivării sistemelor de control al emisiilor în urma unor verificări realizate după izbucnirea scandalului Dieselgate, în care au fost implicate patru mărci ale Grupului Volkswagen.

În urma acțiunii realizate de Ministerul Transporturilor, 630.000 de mașini ale mărcilor Opel, Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche și Audi au fost rechemate în service pentru modificări. În același context, italienii de la Fiat - acuzați și ei de același lucru - au refuzat convocarea în Germania, iscând o serie de discuții diplomatice între cele două țări.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru