Germania mărește stimulentele pentru achiziția mașinilor electrice: bonus de 6.000 de euro pentru electricele care costă cel mult 40.000 de euro

de Paul Cosma
Miercuri, 06.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a anunțat creșterea stimulentelor la achiziția mașinilor electrice. Clienții vor primi un bonus de 6.000 de euro (în loc de 4.000) la cumpărarea unei mașini electrice care nu costă mai mult de 40.000 de euro. A fost mărit și bonusul în cazul hibrizilor plug-in, de la 3.000 la 4.500 de euro. Programul se va derula până în 2025.

Germania vrea să recupereze decalajul față de Norvegia la capitolul vânzărilor de mașini electrice. În acest sens, nemții au anunțat un nou program prin care să stimuleze populația să cumpere vehicule cu emisii zero.

“Bonusul de mediu” a fost mărit de la 4.000 la 6.000 de euro pentru clienții care vor să cumpere o mașină electrică al cărei preț nu depășește 40.000 de euro. Au fost mărite și stimulente pentru achiziția de hibrizi plug-in, de la 3.000 la 4.500 de euro, cu aceeași limită de 40.000 de euro la prețul mașinii.

Jumătate din bonusuri vor fi plătite de producători precum Volkswagen, BMW și Daimler, care au ajuns la un acord în acest sens cu autoritățile germane.

Potrivit informațiilor oficiale, noul program de stimulare a achiziției de mașini electrice în Germania va debuta în această lună și se va derula până în 2025.

Via Automotive News, Electrek

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Sa vezi si sa nu crezi
    In Germania - producatorilor auto le place BICIUL - adica ei, cei care vor plati amenzi drastice daca nu vor respecta limitele de emisii valabile din 2021 - vor suporta si jumatate din ecobonus?!
    Tocmai ea Germania care si-a propus ca - in doar cativa ani - sa inchisa TOATE centralele nucleare?!
    Tocmai ea Germania care incurajeaza REAL productia de energie cat mai curata (a usurat si incurajat instalarea a milioane de panouri fotovoltaice si si-a propus CONCRET sa instaleze ZECI DE MII DE STATII ELECTRICE publice, nu mai vorbim de cele private)?!
    Tocmai Germania care a umplut Europa de masini pe motorina si de unde a pornit DIESEGATE - ca si conceptie?!
    CONSPIRATIE - ar zice unii.....
    VIZIUNE si DETERMINARE - ar spune altii - si, poate - UN ALT MOD de a gandi VIITORUL - vor lucruri CONCRETE, DE PERSPECTIVA....
    Apropos ROMANIA - CE ANUME SI-A PROPUS - in mod CLAR pentru REDUCEREA POLUARII mai mult decat evidente in marile orase - cel putin?!
    20 8
  • Romania:
    - aloca 3,5-4% din PIB pentru invatamant in loc de 6% conform legilor in vigoare dar
    - importa in medie 1.000 MWh in banda, in locul exportului de energie de 500-800 MWh pe care il facea pana anul acesta (vezi site-ul Transelectrica si starea sistemului energetic)
    - candidatii la presedintie fug de dezbateri intre ei - sa-i vedem si noi cum gandesc liber
    - avem grija multa fata de infractorii dovediti
    - o buna parte dintre noi cred ca noxele nu sunt "chiar" rele pana si bulgarii parca au inceput sa nu mai aduca in tara lor toate rablele
    19 4
  • Foarte bine. Ipocrizia e completa: dupa ce ai provocat toti istericii vopsiti verde pe cap provocand pierderi incalculabile prin devalorizarea pe piata a masinilor Diesel aflate deja in proprietatea oamenilor, acum te pui sa le iei din bani si mai mult si sa nici nu-i intrebi daca sunt de acord. :)
    Epic! :D
    9 17
  • Pai germania stie foarte bine ce face, vrea ecologie, dar doar atata timp cat este made in Germany.
    Acum ca a inceput productia locala de electrice pentru mase, se pot creste suplimentele, care oricum sunt limitate ca nu cumva sa se incadreze masinile alea americane tentante ca range si putere.
    In alta ordine de idei pare sa fie un program coerent ca parte dintr-o strategie mai larga ce include si generarea dar lasa in afara masinile de lux.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru