Germania vrea să continue stimularea vânzărilor de maşini electrice: bonus de 4.000 de euro până la sfârșitul anului 2020

de Paul Cosma
Luni, 22.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania intenţionează să extindă programul de subvenţii pentru achiziția de noi mașini electrice. Bonusul de 4.000 de euro ar urma să fie acordat până la sfârșitul anului 2020.

Autorităţile germane încearcă să stimuleze cererea pentru vehicule electrice pentru protejarea mediului și pe fondul Dieselgate, scandalul cu un impact puternic asupra activității Volkswagen.

În iunie 2016, nemții au introdus subvenţii în valoare de 4.000 de euro la achiziţionarea unei maşini electrice noi, iar programul ar urma să se încheie în iunie 2019. Însă, un document consultat de Reuters prevede extinderea programului până la 31 decembrie 2020.

Guvernul şi producătorii auto împart finanţarea, dar suma alocată (1,2 miliarde de euro) nu a fost încă utilizată. Unele estimări arată că subvenţiile acordate până acum nu au depăşit 500 de milioane de euro.

Germania a anunțat recent investiții de 60 de miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice și autonome, pe fondul unei scăderi a vânzărilor auto din 2018.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • mircea badea
    ce saraci...psd le da fum. sa-si ia si klausul inapoi!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru