Germanii au planuri mari pentru maşinile electrice: o lege care ar interzice motorizările diesel şi pe benzină din 2030 ar putea fi adoptată în 2 ani

de Daniel Popescu
Duminica, 03.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania lucrează la o lege care ar urma să limiteze drastic posibilitatea vânzării de maşini cu motoare diesel şi pe benzină începând din 2030 în favoarea maşinilor electrice şi a celor cu propulsie hibridă.

Germania şi-a asumat la începutul acestui an responsabilitatea de a scădea emisiile de dioxid de carbon cu 95% până în 2050, iar pentru a reuşi acest lucru şi-a luat angajamentul de a reduce emisiile maşinilor de pasageri cu 45% şi pe cele ale camioanelor cu 54%.

În acest scop, autorităţile au lansat un draft pentru o lege dură care ar trebui să fie aplicată începând din 2030, iar o variantă finală este aşteptată să fie finalizată în următorii 2 ani. Noua lege va limita drastic posibilitatea de comercializare a maşinilor cu motoare diesel sau pe benzină pe teritoriul Germaniei în favoarea maşinilor electrice şi a celor hibride.

"Guvernul federal vrea ca vasta majoritate a noilor înmatriculări să aibă transmisii electrice sau transmisii propulsate de carburant sintetic din surse regenerabile", se precizează în draftul legii.

Urmareste Automarket
În prezent, în Germania există 25.000 de maşini electrice şi 130.000 de maşini plug-in hybrid, comparativ cu cele 30 de milioane de maşini pe benzină şi 14.5 milioane de unităţi cu motoare diesel.

"Va fi imposibil să reducem emisiile generate de transporturi fără o legislaţie care să impună direct sau indirect limitarea producţiei de maşini diesel şi pe benzină.

Avem nevoie de o motivaţie pentru maşini electrice pentru ca Germania şi alte ţări să atingă ţintele de mediu asumate la conferinţa mondială despre climă de la Paris de anul trecut", afirmă Oliver Krischer, vicepreşedinte al Partidului Verzilor din Germania.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • intotdeauna cand se urmareste schimbarea legislatiei mai intai se creaza un context care sa solicite aceasta schimbare....iar cel mai bun context din experienta s-a putut observa ca nu e altceva decat o situatie de criza (fabricata s-au descoperita)....principiul e aplicabil si la problema terorismului sau la problema emigrantilor care la randul lor nu sunt altceva decat conditii propice(aflate ,clar in controlul guvernelor si serviciilor secrete)modificarii legislatiei europene care evident ne va sacrifica libertatea in favoarea,cica a asigurarii securitatii cand de fapt interesele sunt altele (unul fiind controlul total al individului)....deci totul se leaga ,se controleaza ,se fabrica...chiar si istoria.daca nu ma credeti ganditi-va putin la dezastrul de la COLECTIV....bine inteles un ingredient in aceasta ecuatie e presa si televiziunea care amplifica problema si manipuleaza prostimea apeland de cele mai multe ori la latura senimentalo-afectiva lasand ratiunea in somnul ei adanc...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru