Germanii de la Opel răsuflă uşuraţi: autorităţile consideră că motorul diesel de 2.0 litri de pe Zafira nu păcăleşte testele de emisii

de Daniel Popescu
Luni, 01.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile germane au decis că motorul diesel de 2.0 litri de pe Opel Zafira nu păcăleşte testele de emisii, după ce iniţial au suspectat constructorul de păcălirea normelor de poluare.

La jumătatea lunii mai, autorităţile germane au luat în vizor motorul diesel CDTI de 2.0 litri de pe Opel Zafira, în urma unor informaţii potrivit cărora constructorul profită de lacune legislative pentru a păcăli testele de emisii.

Producătorul german a afirmat la vremea respectivă că software-ul permite oprirea sistemelor de protecţie a emisiilor numai în anumite circumstanţe, la anumite viteze şi la anumite presiuni ale aerului, cu scopul de a proteja unitatea de propulsie.

Urmareste Automarket
Totuşi, autorităţile germane au considerat la vremea respectivă că Opel ar putea profita de această permisiune legală pentru a păcăli inclusiv testele de emisii.
La aproape trei luni distanţă, autorităţile au decis însă că software-ul în cauză este folosit în mod regulamentar, astfel că Opel a fost absolvită de orice vină în acest caz. Informaţia nu este încă oficială, însă a fost dezvăluit în ediţia de duminică a publicaţiei germane Bild.

Motorul diesel CDTI de 2.0 litri care a fost investigat este disponibil atât pe Zafira, cât şi pe Opel Insignia şi Opel Cascada.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru