Germanul care vorbește doar limba chineză: BMW Seria 1 Sedan se pregătește de lansare

de Mircea Meşter
Vineri, 04.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul sedan din istoria lui Seria 1 este gata de lansare în China. Modelul construit de BMW nu va fi prezent în Europa, fiind gândit ca un model dedicat pieței chineze.

BMW se află pe ultima sută de metri înaintea prezentării primei versiuni sedan a celui mai mic model din propria gamă. Noul Seria 1 Sedan va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Guagnzhou, China, care-și va deschide porțile la mijlocul lunii noiembrie și reprezintă o primă încercare a germanilor de a transforma un model cunoscut până acum mai ales pentru varianta sa hatchback într-un model care ar putea interesa familiile.

Până să vă bucurați de faptul că BMW va scoate în sfârșit o rival pentru Audi A3 Sedan și pentru Mercedes-Benz CLA, ambele compacte cu patru uși prezente de ceva vreme pe piețele europene, aflați însă că bavarezii nu au pregătit noua mașină ca pe una globală, ci ca pe un model dedicat exclusiv pieței din China. 

Singurele două imagini existente deocamdată cu noul model nu ne oferă prea multe detalii legate de designul general al lui Seria 1 Sedan, fiind concentrate pe partea frontală și pe interiorul mașinii. Observăm însă încă de acum faptul că BMW a ales un design frontal și interior diferit de cel al lui Seria 1 hatchback, acesta apropiindu-se mai mult de ceea ce vedem în gama lui Seria 2 Active Tourer, primul monovolum construit de marca din Munchen.

Cu Seria 2 Active Tourer va fi împărțită, de altfel, platforma de producție.

Pe aceeași bază tehnică - platforma UKL - este construit și noul X1, ceea ce înseamnă că primul Seria 1 Sedan va fi oferit în două variante de tracțiune: față și integrală.

Automarket vă va prezenta mai multe detalii și fotografii imediat după ce acestea vor fi disponibile.

via BMWBlog

Comentarii (1)

  • Cred ca o sa prinda bine si in Europa....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru