Ghosn este categoric: "Renault nu folosește dispozitive pentru trucarea emisiilor"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn afirmă că Renault nu folosește niciun fel de dispozitiv pentru trucarea emisiilor, în ciuda investigației demarate de autoritățile franceze.

Cu o săptămână în urmă, autoritățile franceze au anunțat declanșarea unei anchete judiciare împotriva Renault, întrucât este suspectată că a păcălit testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel.

Cei 3 judecători desemnaţi pentru anchetă vor decide dacă cercetările vor fi continuate cu un proces. Până în prezent, oficialii Renault s-au rezumat să afirme că Renault respectă legislația europeană, însă CEO-ul Carlos Ghosn a decis că este momentul să fie tranșant în această privință.

Urmareste Automarket
În cadrul unui interviu acordat postului francez de televiziune France 2 cu ocazia Forumului Eonomic de la Davos, brazilianul a explicat că Renault nu folosește niciun fel de dispozitiv pentru păcălirea testelor și că motorul dCi vizat de anchetă respectă toate normele de emisii ale Uniunii Europene.

Declarațiile vin la numai câteva zile după ce un alt oficial Renault a admis că producătorul francez își poate îmbunătăți normele de emisii ale motoarelor diesel Euro 6.

"Suntem de acord ca poziția noastră nu este satisfăcătoare. Suntem primii care admitem că există loc de îmbunătățiri", a explicat Thierry Bollor, Chief Competitive Officer al Renault.

În acest sens, Renault va introduce un update software pentru motoarele diesel Euro 6, iar detaliile acestui program vor fi anunțate în cursul lunii martie. Începând din luna iulie, Renault va oferi clienților posibilitatea de a-și verifica gratuit normele de poluare ale motorului.

Via LeftlaneNews, Reuters

Comentarii (2)

  • deci:
    1. Ghosn daca minte si se dovedeste asta isi poate schimba numele in Ghost
    2. daca n-a mintit...inseamna ca unii isi vor taia venele

    votez pc.2
    9 8
  • Daca se dovedeste c-a mintit, scapa usor. O sa pretinda ca a fost beat, cum e de fapt in majoritatea timpului.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru