Giles Taylor este noul designer şef de la Rolls-Royce

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 27.06.2012
Rolls-Royce are un nou designer-şef. Numele său este Giles Taylor şi s-a alăturat mărcii de lux acum un an de zile venind de la Jaguar.

Rolls-Royce a anunţat că noul său designer-şef este Giles Taylor. Taylor îşi va intra în atribuţii de la 1 iulie înlocuind-ul pe Ian Cameron, cel care a deţinut această funcţie încă din 1999. Taylor va fi subordonat direct lui Adrian van Hooydonk, şeful departamentului de design al Grupului BMW. Giles Taylor are 10 ani de experienţă în domeniul designului auto britanic. În vârstă de 44 de ani, Taylor s-a alăturat echipei Rolls-Royce anul trecut venind de la Jaguar unde a participat la crearea modelelor XF şi XJ. De fapt, Taylor este originar din Coventry, oraşul celor de la Jaguar.

La Rolls-Royce va avea destulă treabă, el având sarcina să deseneze un succesor pentru actualul model Phantom precum şi posibile variante coupe şi cabrio pentru modelul Ghost. Va trebui să se ridice la înălţimea predecesorului său. Ian Cameron s-a alăturat Grupului BMW în 1992 şi a participat la crearea unor modele emblematice pentru mărcile grupului ca seria 3, Z8 şi Range Rover.

În 1999 a fost numit designer-şef la Rolls-Royce şi a reuşit să creeze o serie de modele care au transformat îmbătrânita marcă de lux într-o companie de lux modernă. 

Numirea lui Giles Taylor vine la doar o lună după anunţul că BMW are un nou designer şef în persoana lui Karim Habib

Via | motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru