Gillet Vertigo 5, un supercar belgian cu traditie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Constructorul belgian de nisa Gillet a lansat a cincea generatie a coupe-ului sportiv Vertigo.

Esential

3.26 secunde ii sunt necesare lui Gillet Verigo 5 sa atinga 100 de km/h.
58 de kilograme cantareste caroseria din fibra de carbon a supercarului Vertigo 5.
135.000 de euro costa Gillet Vertigo 5.

Inceputul de an a marcat o premiera deosebita si pentru constructorul belgian de nisa Gillet, care a lansat astazi a cincea generatie a modelului Vertigo. Debutul noului coupe sportiv a avut loc cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles, Vertigo 5 marcand un adevarat succes pentru compania fostului pilot de curse, Tony Gillet.

Modelul, cu o traditie de 16 ani, este alimentat de un propulsor V6 de 4.0 litri imprumutat de la Alfa Romeo care ii permite coupe-ului sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in doar 3.26 secunde.

Performantele demne de un adevarat supercar sunt imprimate si de masa foarte scazuta a modelului, obtinuta prin folosirea unei caroserii din fibra de carbon care cantareste doar 58 de kilograme. Pachetul aerodinamic, dezvoltat si perfectionat pe circuit in decursul celor 16 ani de existenta, contribuie de asemenea la obtinerea celor mai bune performante.

Exclusivistul coupe belgian va scoate din buzunarele pasionatilor aproximativ 135.000 de euro, o suma potrivita pentru un supercar cu asemenea performante.

Taguri: Gillet, Vertigo 5

Comentarii (17)

  • ~!~COSMO~!~
    CE DIARIE DE MASINA :))
    PAMANT DE FLORI =))
    0 0
  • hmm nu e scumpa pt cea c face arat si misto , dar d bani astia iei 911 turbo...
    0 0
  • Batmobil
    arata interesant, daca vrei sa fii diferit e o alegere perfecta fata de un 911... cred ca e o alegere total diferita de la concept, tractiune, motor, etcNu e de mirare ca imprumuta de la alfa romeo si mult din design, spatele e foarte asemanator cu brera....In mare arata ca un batmobil, dar in fond asta e si idea pentru care dai 135.000 euro...
    0 0
  • Victor
    Arata...bestial.:D Si caroseria e foarte reusita; doar 58kg si pe deasupra e si foarte rezistenta. Foarte interesanta.
    0 0
  • Tare sunt curios eu ce motor de 4.0 V6 are Alfa, ca eu nu stiu nici unul.
    0 0
  • interesanta
    Drept sa spun, nu am auzit de marca asta de masina, de fapt nu stiu vreo masina Braziliana, dar e foarte interesanta si se pare ca Brazilienii fac masini pe langa Romani...
    0 0
  • Pentru Aurel
    Unde vezi tu ca ii braziliana?! :)Zice ceva de Belgia....
    0 0
  • Freelander2
    Mai , sa fie !
    ...Mama ei de geografie...ce ne mai pricepem noila machine ...!!!
    0 0
  • ktulu22
    bani
    nu am marunt ca imi luam si eu 3. una sotiei, una copilului, si una mie. ce alotruist sunt... m-am scris la urma:P
    0 0
  • original
    originalitate!!!! asta inseamna masina asta!!!
    0 0
  • romane foamea si invidia e de tine
    romaneeee, foamea si invidia e de tine...,iar prostia e la mare cautare prieteni, asa e (..)Belgia nu e Belgica iar braziliana o facea candva Pele, geografia-i ca kimia scuzati cacofonia, de e greu cu francofonia.Iar masina ca parere nu conteaza ce zicem noi, ei vand fac bani, au euratom, autostrazile din Belgia sunt luminate, Bruxell este un oras in care POLITICA LUMII SE FACE, iar la Bucuresti ne conduc niste prosti care doar se inflameaza, se cearta pe ciolan, pe pe cat de mult si bine o sa traim.ASA CA IN BELGIA...
    0 0
  • George
    Parca prea seamana cu un viper sau un Z3... Oricum arata bine :P
    0 0
  • soseta
    "laur"
    nu numai autostrazile sunt luminate, chiar si unele drumuri nationale ;)La +3 aruncau cu sare pe drum iar la noi nici macar cand zapada era de 1m(poate exagerez) nu aruncau cu sare...vai de capu LOR :D...da este un super supercar, aduce cu un Viper si/sau un Z3 prin fantele laterale....super
    0 0
  • nyivus
    Batmobile... :))
    0 0
  • flavius
    Cruella
    Mishto kestie,motorul e bun tata.Arata traznet.
    0 0
  • exploziv_2003
    Seamana cu Z3
    Din fata zici ca e un Z3 tras de nas...spatele...original. Arata f bine, n-am ce zice, insa....vreti sa vedeti masina iestina si supraapreciata de toti criticii...unii spun ca ar putea candida lejer la titlul de masina universului...Nissan Skyline GT-R (detalii gasiti pe 1001auto.ro) :D Scuze, dar e super editorialul! Seara buna!
    0 0
  • exploziv_2003
    revin....
    Spatle seamana cu ceva luat de la Mazda, parca...:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru