GM a lansat un hibrid in China

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.01.2008
GM a pregatit o versiune hibrid a sedanului Buick LaCross destinata pietei din China.

Esential

8.3 litri la 100 km este consumul lui Buick LaCrosse Eco-Hybrid.

Marii producatori auto pur si simplu au explodat pe piata chineza in ultimii ani. Spre exemplu, GM vindea in China acum 5 ani 100.000 de masini pe an, acum doi ani au ajuns la cifra de 500.000 de unitati anual, iar in 2007 au vandut nu mai putin de 1 milion de masini.

Cele mai vandute masini GM in China sunt Buick-urile. Cresterea vanzarilor aduce cu sine si o imbunatire considerabila a investitiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care GM a realizat o versiune hibrid a sedanului Buick LaCrosse.

Denumit Buick LaCrosse Eco-Hybrid, noul model este dezvoltat de Shanghai GM, o companie mixta formata intre GM si Shanghai Auto. Propulsia hibrida a facut ca Buick LaCross sa aiba un consum mediu de 8.3 litri la 100 km.

Parteneriatul americano-chinez a promis noi modele hibride in viitorul apropiat, modele care ar urma sa aiba un grad ecologic si mai ridicat. Motivul pentru care GM a ales sa patrandu si pe acest segment de piata in China este legat de perceperea viitoarelor evolutii ale unei piete care se afla intr-un ritm violent de crestere.

China a reusit in 2007 sa depaseasca Japonia si sa devina a doua piata auto din lume, dupa Statele Unite ale Americii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru