GM a primit critici din Suedia pentru inchiderea marcii Saab

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.01.2010
Decizia neobisnuita a celor de la GM de a opera doua schimbari diametral opuse asupra marcii Saab a fost criticata in Suedia.

Decizia americanilor de la General Motors de a angaja lichidatori in timp ce monitorizeaza ofertele pentru Saab a fost criticata vehement in Suedia. Dupa cum stiti, cei de la GM au anuntat ca sunt pe cale sa inchida marca Saab, dar ca vor evalua in continuare propunerile pe care le-au primit pentru aceasta, pentru eventualitatea in care una dintre acestea este suficient de buna pentru marca suedeza. Americanii de la GM i-au angajat pe consultantii de la AlixPartners sa se ocupe de lichidarea marcii Saab. Procesul ar putea sa dureze cateva luni de zile.

Oficialii GM au confirmat faptul ca au primit o serie de oferte pentru Saab, dar declara ca inchiderea progresive a marcii din Trollhattan nu afecteaza in niciun fel evaluarea ofertelor. Cei de la AlixPartners sunt deja implicati in procesul de restructurare al celor de la GM, deci cunosc foarte bine prioritatile constructorului american de automobile.

Dupa cum stiti, cei de la GM au primit propuneri pentru marca Saab din partea olandezilor de la Spyker si din partea luxemburghezilor de la Genii Capital. Cei de la Genii Capital sunt sprijiniti de catre Bernie Ecclestone si au investit recent in echipa de Formula 1 a celor de la Renault.

Oficialii Genii Capital au declarat ca marca Saab este uimitoare si este comparabila cu brand-uri precum BMW si Porsche.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (10)

  • GM cel mai tare!
    serioooos?!!! cum asa?! critici? nu se poate!! :))
    eu as vrea ca GM sa preia VW si sa faca acelasi lucru cu ei si sa repete figura asta la care se pricep atat de bine... se poate!m-am saturat de "peasant-erie" !
    11 11
  • constructori
    propun sa se limieze existenta a mai mult de 2 constructori pe plan mondial. cea mai buna concurenta este cand sunt doar doi giganti si astfel se rezolva toate discutiile legate de cine e cel mai tare sau mai mare!!!!
    0 17
  • ......
    americanii au vrut asta de la bun inceput
    9 2
  • AndreiRN
    Pomana
    GM sa saturat sa dea de pomana la Suedezi si tot ei sunt cei ce se plang. Daca voiau sa existe Saab scoteau bani din buzunar si o cumparau ei dar stiind ca este o marca care de 20+ de ani merge pe deficit s-au ferit de asta.
    Sa le sarute mana la cei de la GM ca le-au dat atata de pomana.
    Zeci si zeci de firme auto s-au dovedit incapabile sa ofere ceva rezonabil publicului si au dat faliment dar sunt multi idealisti in lumea asta care dau cu gura dar ei nu baga mana in buzunar sa cumpere ceva ce nu merita pretul.
    2 8
  • AndreiRN
    Ai perfecta dreptate. Daca era asa de buna si apreciata, nu ajungea in aceasta situatie. GM demult trebuiau sa se apuce de curatenie, si aici ma refer si la marcile din SUA
    3 5
  • Negru_imparat
    Se pare ca unii nu pot dormi noaptea din cauza Saab
    Cyrus si AndreiRN, se pare ca voua va este mai usor sa dati din gura aiurea decat sa respirati. Probabil ar trebui sa va puneti masti de gaze amandoi.

    Am mai spus-o si o repet: Daca Pontiac si Saturn nu au avut de spus mare lucru ca marci auto, SAAB e o marca/masina cu personalitate, dar N U pentru tarani! Punct
    3 4
  • Aero X
    Campanie impotriva GM
    http://carscoop.blogspot.com/2009/12/saab-enthusiast-launches-won-buy-from.html
    3 2
  • NeoGalaxy
    @Negru_Imparat: Scuze ca-ti spun dar ceea ce ai spus tu este o jignire adusa tuturor fanilor celorlalte marci de automobile si in general al tuturor fanilor altor marci. Deci nu am cumparat un automobil SAAB, asta ma face pe mine si pe cateva miliarde altii, niste tarani.

    Personal mi se pare o atitudine gresita dar mai ales foarte ingusta. Eu ti-as recomanda sa te gandesti mai mult cand scrii ceva pentru ca astfel de remarci nu-ti aduc nici tie si nici SAAB-ului nici o unda de compasiune, dar reusesc sa faca exact opusul.
    3 3
  • AndreiRN
    Realitate
    Daca cineva e capabil sa compare Pontiac/Saturn cu Saab atunci cu siguranta are o cultura automobilistica extrem de redusa. Cele 2 firme GM au vandut intr-un an cat a vandut Saab in toata existenta lui. Saab poate fi exemplificat prin istoria avionului Concord care de fiecare data cand zbura iesea in pierdere mii si mii de $ chiar daca era plin cu pasageri care platisera $5000 scaunul. Daca muncitori ar fi dorit sa-si pastreze slujba trebuiau voluntar sa isi reduca salariile cu 50%.
    1 2
  • Devorattor
    Saturn peste Saab? Esti copil! :))
    AndreiRN, vorbesti de realitate? Atunci hai sa vedem realitatea! Fii dragut si da click mai jos:
    http://www.automarket.ro/stiri/general-motors-va-elimina-din-portofoliu-marcile-saturn-si-pontiac-18604.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru