GM a vandut marca Hummer chinezilor de la Sichuan Tengzhong

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.10.2009
Chinezii de la Sichuan Tengzhong vor detine 80% din actiunile Hummer. Noul proprietar al marcii Hummer va utiliza fabricile din America pana in 2011 si vrea sa produca si modele mai ecologice.

Americanii de la General Motors au stabilit un acord cu chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery pentru vanzarea marcii Hummer. Chinezii vor cumpara un pachet de 80% din actiunile marcii americane, iar un investitor privat va achizitiona restul de actiuni ramase. Tranzactia marcii Hummer mai trebuie sa fie aprobata de catre agentiile fiscale din Statele Unite ale Americii si de catre cele din China, aprobare care ar trebui sa fie primita in decursul acestui an sau in prima parte a lui 2010.

Hummer va utiliza fabricile din Shrevport si Mishawaka pana in iunie 2011 pentru a produce vehicule, lucru care va ajuta angajatii acelor fabrici sa isi pregateasca perioada de somaj si va aduce venituri suplimentare corporatiei General Motors. Exista posibilitatea ca productia la cele doua fabrici Hummer din Statele Unite ale Americii sa continue pana in 2012, dar acest lucru nu a fost stabilit inca. Valoarea contractului este inca neanuntata, dar surse din cadrul companiei americane au dezvaluit ca Hummer a fost vandut pentru 150 de milioane de dolari.

Chinezii de la Sichuan Tengzhon produc vehicule comerciale si echipamente industriale, iar modelele Hummer vor fi primele vehicule de pasageri pe care le vor comercializa.

Cei de la Sichuan Tengzhong au planuri mari cu marca Hummer, anuntand ca intentioneaza sa creeze modele care vor avea un consum de carburant mai scazut si vor fi pe placul clientilor viitori.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • :(
    are cineva vreo bomba nucleara din intamplare??
    4 1
  • Victoria socialismului impotriva imperialismului capitalist !
    7 1
  • Flegmaticul
    Hummer o sa aiba casetofon PAWASONIC dela original, ca LOTTOT SI PUMNA.
    6 1
  • Rusine GM
    3 0
  • hummer
    hummer
    pacat sa dus si cel mai tare suv din lume o istorie ruinata,acum hummer o sa fie ca facut din lemn
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru