GM analizeaza toate optiunile pentru marca Saturn

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.03.2009
Pe langa desfiintarea marcii Saturn din anul 2012, General Motors ia in considerare vanzarea marcii catre un producator strain.

General Motors a angajat un analist financiar de la Morgan Stanley pentru a putea evalua viitorul marcii Saturn. Cu ajutorul lui Steve Girsky, GM vrea sa stabileasca definitv ce se va intampla cu marca Saturn in anul 2012. GM a facut un angajament fata de dealerii sai, prin care va asigura produse noi pentru producatorul Saturn pana in anul 2012.

Initial, directorii companiei General Motors intentionau sa renunte la acest brand dupa anul 2012 si sa vanda modelele Opel in Statele Unite ale Americii sub marca Cadillac sau Buick. Producatorul american ia in considerare vanzarea marcii Saturn unui producator strain. Aceasta tranzactie ar ajuta producatorul strain sa se foloseasca de reteaua de dealeri a marcii Saturn si sa profite in mod subtil de istoria marcii americane. Steve Girsky a refuzat sa ofere detalii suplimentare privind cei care ar putea sa cumpere aceasta marca, dar a mentionat ca acestia discuta la un nivel informal.

Noul proprietar al marcii Saturn ar trebui sa ofere modele noi pentru toate cele 400 de reprezentante Saturn din America de Nord.

Afacerea ar avantaja si fabricile Saturn, deoarece noul proprietar al acestei marci ar fi nevoit sa produca modele si in aceste fabrici pentru a putea face fata numarului mare de dealeri Saturn din Statele Unite ale Americii.

In ciuda tratativelor, viitorul marcii Saturn nu va fi in siguranta nici daca marca americana va fi achizitionata de un producator strain. Vanzarile Saturn in luna ianuarie au scazut cu 59.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cota de piata a acestui brand a scazut sub 1%. In ultimii 20 de ani, marca Saturn a fost profitabila un singur an.

Vanzarea marcii Saturn ar fi avantajoasa pentru General Motors deoarece producatorul american va obtine o cantitate semnificativa de lichitidati in urma acestei tranzactii. Daca va renunta la aceasta marca, General Motors va pierde aproape un miliard de dolari. Acest lucru s-ar intampla deoarece GM ar fi obligata de lege sa cumpere toate reprezentantele Saturn din Statele Unite ale Americii.

Via | MotorAuthority

Taguri: Buick, Cadillac, GM, Opel, Saturn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru