GM anunţă un nou recall în SUA: 8.4 milioane de unităţi vor fi chemate la service pentru reparaţii

de Sebastian Toma
Marti, 01.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a anunţat şase acţiuni de recall în SUA în cadrul aceluiaşi comunicat, dintre care cel mai mare afectează 7.6 milioane de unităţi. În total, americanii au anunţat că vor chema în service pentru reparaţii 8.4 milioane de maşini.

Esential 7.6 milioane de chei aparţinând modelelor GM vizate de recall vor fi modificate pentru siguranţa consumatorilor.
General Motors a anunţat o nouă acţiune de rechemare în service în SUA, care vizează 8.4 milioane de unităţi. Dintre acestea, 7.6 milioane de vehicule sunt rechemate pentru a primi o modificare la nivelul cheilor de contact, în timp ce restul până la 8.4 milioane fac parte din alte cinci recall-uri separate. Printre acestea se numără acţiuni de reparaţie a contactului, întărirea unor izolaţii la nivelul unor cabluri amplasate pe blocul motor, strângerea unor şuruburi de fixare la specificaţia de fabrică folosind o cheie dinamometrică, reparaţii electrice pentru anumite modele echipate cu acumulatori auxiliari şi înlocuirea unor module de confort.

Scandal la GM: recall-ul de 2.6 milioane de unităţi, cauzat de o piesă pentru care compania a economisit un dolar pe maşină

Automobilele afectate de acest recall au fost fabricate între 1997 şi 2013 şi aparţin mărcilor Chevrolet, Oldsmobile, Pontiac, Cadillac, Buick, Saab, GMC şi Isuzu. Majoritatea acţiunilor din buletinul de rechemare anunţat de GM vizează verificarea şi înlocuirea unor componente, cu toate că apar sugestii neobişnuite, cum este cazul recall-ului cel mare, care prevede schimbarea elementului de fixare a brelocului din cheile de contact dintr-unul oval în unul rotund, deoarece această configuraţie le-ar aduce celor de la GM greutatea dorită pentru respectivele chei.

General Motors anunţă un recall de 2.7 milioane de unităţi

Toate vehiculele vizate de buletinul de rechemare în service anunţate de General Motors.
Puţinele modele comune cu cele din Europa la nivel de denumire nu împart toate componentele cu omoloagele lor din SUA, deci nu sunt vizate şi ele de această rechemare.
Urmareste Automarket
Cea mai recentă rechemare în service anunţată de General Motors ridică totalul vehiculelor pe care trebuie să le repare compania la 28.9 milioane de unităţi la nivel global în 54 de acţiuni de recall separate. O parte dintre  vehiculele implicate în aceste acţiuni de recall au fost numărate de mai multe ori pentru totalul de mai sus, deoarece sunt vizate de mai multe operaţiuni de rechemare.
Americanii de la GM nu văd aceste rechemări ca o lovitură de imagine, ci ca un plus de încredere pe care ar trebui să-l aibă clienţii atunci când aleg o maşină produsă de ei, deoarece au operat numeroase verificări, inclusiv pentru modelele scoase din fabricaţie, pentru a descoperi potenţialele defecte şi ei le remediază gratuit pentru siguranţa clienţilor.

Via GM

Comentarii (3)

  • incep sa am incredere dupa atatea recall-uri, o adevarata dovada ca sunt foarte atenti cu clientii lor ... dupa faza de proiectare si omologare
    cre' ca urmatoarele masini pe care o sa mi le cumpar, o sa fie de la GM
    o sa intru si in fun club ... daca mai sunt locuri, ca am vazut cam multi hamericani pasionati pe aici
    3 1
  • si noroc cu europenii astia atat de blamati, ca mai spala rusinea companiei
    2 1
  • ,,reparaţie a contactului, întărirea unor izolaţii la nivelul unor cabluri amplasate pe blocul motor, strângerea unor şuruburi de fixare la specificaţia de fabrică folosind o cheie dinamometrică, reparaţii electrice pentru anumite modele echipate cu acumulatori auxiliari şi înlocuirea unor module de confort.''-Mai aveau sa le dea si o vopsea si erau ca noi!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru