GM ar putea intarzia ziua in care va lua o decizie finala privind Saab

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.12.2009
Viitorul marcii Saab nu este inca pecetluit. Un membru al consiliului de administratie al acestei companii anunta ca GM analizeaza in continuare ofertele de cumparare si ca ar putea sa amane termenul de inchidere stabilit initial pentru 31 decembrie 2009.

Americanii de la General Motors ar putea sa nu ia o decizie finala privind viitorul marcii suedeze Saab, respectiv sa nu inchida marca din Trollhattan in data de 31 decembrie 2009. Paul Aakerlung, un membru al consiliului director Saab, a declarat pentru cei de la Bloomberg ca data respectiva nu este fixa, lasand de inteles faptul ca ar putea exista amanari ulterioare. Mai mult decat atat, cei de la GM analizeaza in continuare ofertele existente pentru marca suedeza Saab.

Amanarea datei de inchidere a marcii Saab depinde in intregime de General Motors si de ofertele pe care le-au primit americanii. Astfel, daca GM gaseste o oferta suficient de interesanta incat sa o analizeze indeaproape, exista posibilitatea ca Saab sa supravietuiasca mai departe de termenul de 31 decembrie 2009. Pentru moment, eventualele negocieri dintre GM si potentialii cumparatori ai marcii Saab au loc in secret, pentru a nu alimenta zvonurile din industria auto.

Victor Muller, directorul marcii Spyker – unul dintre potentialii cumparatori ai marcii Saab, este in continuare optimist privind sansele companiei sale de a achizitiona marca suedeza.

Producatorul olandez de supercar-uri exclusiviste a facut o oferta pentru Saab in urma cu cateva luni si a purtat negocieri cu cei de la GM pentru aceasta, inainte de oferta Koenigsegg pentru marca din Trollhattan. Intr-un interviu pentru publicatia suedeza Svenska Dagbladet, Victor Muller a declarat ca este foarte optimist in privinta acestei tranzactii si ca Spyker Cars a facut “tot ce era posibil” pentru a cumpara marca Saab.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (8)

  • KIAR NU MAI INTELEG NIMIC CE FEL DE JOC MAI E SI ASTA?ORICUM MODELUL ASTA DIN POZA E SUPER FAIN 9-5.
    9 1
  • Castraveti
    saab
    da, arata bine dar nu mai bine ca saab-ul meu 93x, mai bine nu va mai bagati in seama sa comentati daca nu aveti SAAb
    4 11
  • e ok daca tu ai saab ,bravo tie deci urmeaza-ti sfatu :nu mai comenta sau nu te mai baga in seama cand vine vorba de alte marci,!
    9 1
  • castravetel
    saab
    mda.... e frumoasa tara asta.. .pacat ca e locuita de invidiosi
    3 0
  • castravetele are saab
    E prot castravetele... prost rau... "....daca nu aveti SAAb" ce daca??? n-avem voie sa ne dam cu parerea. Oare de castraveti avem voie sa vorbim s-au shi-a patetat si porecla???
    2 0
  • stiristi
    eu unul nu inteleg de ce se posteaza aproape in fiecare zi cate un zvon "pe surse" despre Saab? in cazul asta incepeti sa deveniti voi penibili...ieri s-a vandut Saab, azi se inchide, maine nu se mai inchide, poimaine Saab achizitioneaza VAG, BMW si Dacia....ce naiba ma baieti...
    2 0
  • sunt dezamagita
    Saab - e masina cu marca, are istorie. GM e doar un rechin care devoreaza dar are si el nasul lui, acxum vrea sa isi distruga dusmanul , SAAB-ul a mai avut probleme, isi va reveni , nu cred ca vor inchide fabrica.
    Sunt detinatoare de SAAB dar ar trebui sa va ganditi ca ar putea fi in aceiasi situatie Dacia romanilor, citi oameni lucreaza acolo ?? cIti oameni si-au permis sa cumpere Dacia ??
    Aici e problema!!
    SAAB-ISTI TINETI STEAGUL SUS
    1 0
  • prietena lui vera
    saabistii din lume tin nasul sus, nu cei din R! :-(
    dragä vera, tu ai intentii bune insä acolo nu are rost! :-(
    acolo se tine nasul sus doar cind e vorba de a injosi pe altul, fie el si posesor de saab ca tine,ori vecinul täu sau mai ales un om care a reusit in viatä un pic mai mult. acela trebuie distrus si nu väzut ca prieten de la care se poate inväta. asta e Rominia INCÄ!
    Din päcate in R. nu se va face nimic PENTRU SAAB, ci mai degrabä CONTRA LUI!
    Uitati-vä ce se face in lume pentru SAAB si luati exemplu!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru