GM ar putea vinde Pontiac, Saturn si Saab

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 27.11.2008
General Motors poate fi pusa in situatia de vinde sau desfiinta o parte din marcile grupului.

GM incearca sa reduca costurile pentru a convinge statul american sa-i acorde asistenta financiara. Pentru acest lucru, GM este gata sa vanda marcile Saab, Saturn si Pontiac, conform presei americane care citeaza surse anonime.

Gigantul auto american este in pericol de a ramane fara lichiditati in urmatoarea perioada. Cel mai mare producator auto american trebuie sa prezinte un plan Congresului SUA pana pe data de 2 decembrie, prin care sa prezinte modul in care va cheltui cele 12 miliarde de dolari care urma sa vina de la rezerva federala.

Marcile Saturn, Pontiac si Saab sunt primele vizate pentru a parasi grupul american. Saturn a fost infiintat in anul 1985 si reprezinta, in linii mari, versiunea americana a modelelor Opel.

Pontiac este una dintre marcile care fara doar si poate nu vor fi desfiintate datorita istoriei si traditiei pe care le reprezinta. Pontiac a luat fiinta in 1926 si si-a trait epoca de glorie in anii ’70, cand superbele sale modele au ajuns la o cifra de vanzari anuale de 1 milion de unitati.

Saab este o companie suedeza care si-a inceput aventura cu General Motors in 1990 si care a fost preluata integral abia in anul 2000. Rezultatele suedezilor nu sunt impresionante, motiv pentru care ar putea parasi grupul american.

Taguri: GM, Opel, Pontiac, Saab, Saturn

Comentarii (1)

  • george
    DA` HALATU` ?
    Pai si cu Opel nu se face nimic? De-acolo ar putea strange ceva firfirici...Alde Pontiac si Saturn nu fac cine stie ce dar se dau ca sa mai reduca pierderile...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru