GM face noi concesii pentru a economisi bani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.01.2009
GM va renunta la Cadillac XLR si la 2000 de angajati pentru a isi proteja veniturile.

Esential

2.000 angajati General Motors isi vor pierde locul de munca in prima jumatate a acestui an.

General Motors incearca cu disperare sa ramana pe linia de plutire, si pentru a reusi asta, directorii companiei fac reduceri peste tot. Astfel, modelul Cadillac XLR nu va mai fi produs, iar Chevrolet Cobalt si Pontiac G5 vor avea cifre de productie mai mici. Alaturi de aceste modele vor fi si Buick Enclanve, GMC Acadia si Saturn Outlook, care vor fi si ele produse intr-un numar mai mic de unitati.

Circa 2.000 de angajati vor fi concediati in urma acestor masuri pe care GM le caracterizeaza ca fiind in ton cu cererea scazuta pentru modelele respective. General Motors instituie opriri intermitente ale productiei la inca zece fabrici din America de Nord, noua dintre acestea fiind in Statele Unite ale Americii. Aceste opriri vor fi facute in prima jumatate a aceastui an si vor tine cateva saptamani la rand.

Cadillac XLR este un model de nisa, al carui pret care se situeaza intre 85.000 si 100.000 dolari a atras numai 1.250 clienti in decursul anului 2008. Masurile luate de directorii GM nu sunt neasteptate, mai ales dupa ce General Motors a anuntat ca va intarzia modelul Cadillac CTS Coupe pana la jumatatea anului 2010, un model care ataca un segment de piata similar cu cel al lui Cadillac XLR.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru