GM face un recall de 1.3 milioane de unitati in America

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.03.2010
Aproape un milion de unitati Chevrolet Cobalt vor fi rechemate in service-urile GM din America de Nord din cauza unor probleme la sistemul de servodirectie.

Americanii de la General Motors au anuntat astazi ca vor efectua un recall de 1.3 milioane de unitati din cauza unor probleme la directia unor vehicule. Potrivit primelor informatii, au avut deja loc 14 incidente si o persoana a fost ranita din cauza acestei probleme. Anchetatorii americani au cercetat problema inca din luna ianuarie, cand au primit nu mai putin de 1.100 de plangeri de probleme la directie pentru Chevrolet Cobalt. Incidentele de mai sus sunt legate direct de Chevrolet Cobalt, iar 950.000 de unitati Cobalt vor fi rechemate pentru a rezolva aceasta problema.

Cei de la GM au ajuns pe acelasi drum pe care au fost si japonezii de la Toyota, fiind nevoiti sa lanseze o serie de recall-uri dupa ce agentia guvernamentala NHTSA a inceput sa cerceteze cu atentie plangerile primite in ultima perioada. Recall-ul americanilor de la GM este unul voluntar, iar acestia pretind ca au ajuns la aceeasi concluzie cu anchetatorii NHTSA dupa ce au inceput o investigatie interna in 2009. Potrivit celor de la GM, vehiculele afectate de aceasta problema ar putea suferi de o lipsa a asistentei la nivelul sistemului de servodirectie, care s-ar traduce intr-o dificultate de control temporara, ce poate fi periculoasa in unele situatii.

Din ce anunta americanii de la GM, dificultatile de control apar la viteze mai mici de 24 km/h, cand soferul trebuie sa depuna un plus de efort pentru a roti volanul.

In cazul in care acest defect are loc, soferii sunt avertizati cu un martor montat in bord si vor auzi si un semnal sonor. Problema apare pe modelele Chevrolet Cobalt construite intre 2005 si 2010, modelele Pontiac G5 construite incepand cu anul 2007 si modelele Pontiac Pursuit vandute in Canada, indeosebi lotul produs intre 2005 si 2006. Un lot de Pontiac G4 produs intre 2005 si 2006 are si el aceeasi problema cu modelele mentionate mai sus.

Inginerii GM lucreaza la un remediu pentru aceasta problema si vor anunta clientii in momentul in care planul va fi finalizat. Cei de la GM incearca sa isi asigure clientii ca vehiculele implicate in acest recall sunt sigure pentru a putea fi conduse pe drumurile publice, iar problema poate surveni doar in unele situatii, in timp ce controlul asupra directiei poate fi mentinut cu conditia ca soferul sa depuna un efort suplimentar.

Via | Autonews.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru