GM, Renault si Fiat, interesati de gigantul auto rus AvtoVaz

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 05.12.2007
Producatorul modelului Lada este dorit de trei mai companii auto la nivel mondial.

Esential

3 giganti auto doresc sa se implice la compania rusa AvtoVaz.

General Motors, Renault si Fiat sunt interesati de preluarea unei participatii la compania rusa Avto Vaz, producatorul modelului Lada, realizarea unei astfel de tranzactii reprezentand, pentru Renault, o optiune pentru extinderea productiei modelului Logan.

Rusia este in prezent una dintre cele mai mari piete auto in curs de dezvoltare, in ceea ce priveste volumul vanzarilor, iar cele trei companii sunt interesate atat de preluarea unei participatii, cat si de incheierea unui parteneriat de productie cu AvtoVaz, cel mai mare producator auto din Rusia, anunta Mediafax.

General Motors a anuntat ca a inaintat o oferta pentru o participatie "semnificativa" la Avto Vaz. De asemenea, un purtator de cuvant al companiei franceze Renault a anuntat ca discutiile cu Avto Vaz continua, aceasta tranzactie reprezentand o optiune pentru majorarea productiei de autoturisme marca Logan.

Grupul italian Fiat vrea sa reia legaturile cu compania rusa, care detine o fabrica de mare capacitate in orasul Togliatti.

"Aceasta companie trebuie sa fie revitalizata, astfel ca valoarea factorilor de productie necesari de la Fiat nu trebuie subestimata, depasind investitiile necesare", a declarat, la finele saptamanii trecute, directorul general al Fiat, Sergio Marchionne.

Compania rusa a anuntat ca va lua o decizie privind vanzarea unei participatii minoritare catre un partener strategic strain pana la finele acestui an. De asemenea, compania ar putea vinde o participatie de peste 25% unui investitor rus.

Taguri: AvtoVaz, Fiat, GM, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru