GM: "Un război cu Coreea de Nord ne-ar afecta serios producţia"

de Sebastian Toma
Vineri, 05.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dan Akerson, CEO-ul General Motors, a declarat că este îngrijorat de situaţia din Coreea de Nord, deoarece un eventual război cu aceştia ar afecta cinci fabrici ale concernului american.

Orice se întâmplă în Coreea este extrem de important pentru producţia noastră globală şi pentru cum vedem lumea.

Dan Akerson
CEO General Motors
Dan Akerson, CEO-ul General Motors, a anunţat că va reevalua opţiunile companiei privind planurile de viitor ale subsidiarelor sale din Coreea de Sud în urma tensiunilor ridicate din Coreea de Nord. Constructorul american are cinci uzine în Coreea de Sud, care produc aproape 1.5 milioane de unităţi în fiecare an, dintre care 90% sunt destinate exportului pe alte pieţe. Aceste îngrijorări au apărut pe fondul acţiunilor şi declaraţiilor din ultimele zile din partea reprezentanţilor puterii din Coreea de Nord. Ultima mişcare tulburătoare a nord-coreenilor este o sugestie adresată reprezentanţilor misiunii diplomatice ruse la Pyongyang, cărora li s-a sugerat posibilitatea evacuării ambasadei din capitala Coreei de Nord.

În tot acest timp, General Motors aşteaptă sfaturi de la consultanţii guvernului american specializaţi în asemenea situaţii.

Dan Akerson spune că este îngrijorat atât pentru salariaţii GM din Coreea de Sud, cât şi pentru soarta companiei în cazul unei întreruperi a producţiei la uzinele din penisula asiatică.

Urmareste Automarket
General Motors produce în Coreea de Sud modele precum Chevrolet Spark, Sonic, Cruze, Captiva şi Orlando. Mai mult decât atât, o serie de modele Buick sunt construite tot în Coreea de Sud, alături de noile Opel Mokka şi Chevrolet Trax.
Întregul centru de dezvoltare al automobilelor mici produse de concernul General Motors este localizat în Coreea de Sud, ceea ce le-ar putea pune probleme mari americanilor în cazul unor reacţii agresive ale Coreei de Nord.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Un razboi cu nenea Kim Jong-Un ar fi mai degraba dezastruos pentru companii precum Hyundai-Kia si Samsung.
    General Masonic scapa ieftin, nu-s de plans!
    12 6
  • Deci...nu va fi razboi!
    7 1
  • @slvw_83..........mai rau e cand se inerveaza nenea Ahmadinejad.....apoi sa vezi NWO:))
    3 3
  • inexorabil
    Mira-m-as sa-l intereseze pe Akerson si altceva in afara de profit. S-a panicat ca un copil timid. Il racaie grija muncitorilor? Se gandeste la ei cum ma gandesc eu la igiena picioarelor papei.
    Coreea de Nord si-a umflat muschii razboinici dintotdeauna si, totusi, vecinii si-au vazut netulburati de treburi. Evident, se gaseste si la Phenian destula materie cenusie ca sa realizeze ca, in caz ca i-ar veni cheful de beligeranta, armata lui Kim ar fi eminamente strivita de coalitia dintre verisorii din sud, Unchiul Sam si toata liota NATO. Nu cred ca tanarul dictator nord-coreean ar fi atat de imprudent. Poate il manipuleaza bosorogii de generali din jurul lui. Deci iese din calcul orice fel de cafteala interstatala, in ciuda agitarii hormonilor politici in Nord, care se vor stinge ca focul uitat in soba.
    Prin urmare, Mister Dan, stai calm; altele ar trebui sa fie motivele ingrijorarii tale. Oricum, in Extremul Orient este liniste si pace, iar Buick Excelle ramane cea mai vanduta masina din China, chiar daca se identifica cu Astra la baza. As fi preferat sa reciti la microfon informatii clare despre GN, din care sa intelegem daca iei in calcul sau nu revenirea in forta a faimosului muscle-car, dupa cum indica zvonistica presei americane. Una peste alta, mi-esti simpatic ca sarea in ochi! Culca-te la loc, ai visat urat. Esti un vis urat.
    14 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru