GM va demara un recall pentru a repara bateriile lui Volt

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.01.2012
General Motors a dezvoltat o soluţie pentru problema lui Chevrolet Volt. Modelul va primi un recall în baza căruia vor fi reparate elementele care ar putea duce la un incendiu la nivelul bateriei în cazul unui accident.

Oficialii General Motors au anunţat că i-au aplicat lui Chevrolet Volt o serie de modificări pentru a preveni eventualele probleme cu bateria în cazul unui accident. În baza programului de satisfacţie a clienţilor, modelele Volt vor primi o serie de întăriri la nivelul structurii de siguranţă a bateriei în caz de impact lateral. Rezervorul de lichid de răcire al bateriei a fost echipat cu un senzor pentru a monitoriza nivelul lichidului din vas. Totodată, partea superioară a rezervorului a fost echipată cu un sistem care previne supraumplerea cu lichid.

Proprietarii de Chevrolet Volt vor fi anunţaţi individual când vor putea fi programaţi pentru aplicarea îmbunătăţirilor pentru vehiculul pe care îl deţin. Toate modificările vor fi incorporate în procesul de fabricaţie al lui Volt, pentru a preveni eventualele probleme ale viitoarelor modele. În urma acestor modificări, cei de la Chevrolet sunt siguri că Volt este echipat cu cel mai sigur design de celulă de acumulator de pe piaţă, graţie faptului că au testat sistemul pentru echivalentul a 25 de ani de funcţionare.

În mai, NHTSA a testat Chevrolet Volt şi i-a acordat cinci stele de siguranţă.

La trei săptămâni de la impact, modelul testat a luat foc în parcarea organizaţiei americane. Ulterior, cei de la NHTSA au descoperit că bateria litiu-ion a lui Volt poate să emită scântei şi să scoată fum dacă este avariată şi rotită cu 180 de grade.

Via | WorldCarFans | GM

Comentarii (6)

  • un cititor
    Automarket
    Nu mai inteleg nimic! Titlul se cam contrizice cu ce scrieti voi dupa aceea:

    "GM a reparat problemele lui Volt" la timpul trecut si apoi "Volt va primi un recall". Banuiesc ca titlul e aiurea. Gresesc?
    9 4
  • analizei topica frazei?
    1. da, au reparat. Adica acum au gasit solutia general valabila si ...
    2. solutie ce URMEAZA A FI pusa in practica prin efectuarea de recall

    ce n-ai inteles?

    In alta ordine de idei, atat au mai clocit marea lor inventie regasita de fro 90 de ani pe locomotivele diesel-electrice ......
    9 4
  • Macar ei au bunul simt si rezolva problema,unii constructori incearca sa ascunda unele defecte.
    In timpul in care Volt-ul tau va sta in service, vei primi din partea GM un Corvette sau oricare alta masina din cadrul GM. Foarte tare!
    7 15
  • realist
    @gore
    Daca te face sa te simti mai bine, gandeste-te ca si alti constructori au aceeasi problema. Insa pana una alta, Volt e singurul hibrid care a esuat in mod vizibil prin proasta calitate.
    10 1
  • Nea indarat
    @realist
    Care proasta calitate,copile? Vorbesti sa nu adormi....
    3 6
  • Pamantul catre Luna
    care proasta calitate? proasta calitate a componentelor
    http://www.automarket.ro/stiri/ancheta-nhtsa-un-volt-a-luat-foc-la-trei-saptamani-dupa-crashtest-41717.html
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru