Golf va fi primul model Volkswagen 100% electric

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Modelul cu care Volkswagen va incepe atacul pe piata modelelor electrice va fi Golf. Versiunea pe baterii a compactei germane se lanseaza in 2013.

Esential

2013 este anul in care va fi lansata versiunea electrica a lui Volkswagen Golf.

Agentia germana de presa DPA anunta intr-un material aparut astazi pe fluxul propriu ca primul model electric pe care il va dezvolta si vinde Volkswagen va fi o versiune electrica a actualului Golf. Conform nemtilor, modelul va putea fi cumparat de clientii interesati incepand cu 2013, insa o flota de de exemplare ale acestuia urmeaza sa fie testata de 500 de clienti norocosi din Germania, scopul Volkswagen fiind acela de a se familiariza cu obiceiurile de zi cu zi ale potentialilor clienti.

Desi initial se vorbea de faptul ca e-Up va deveni primul model electric al marcii germane, Volkswagen s-a reorientat catre Golf pentru ca producatorul din Wolfsburg sa culeaga roadele unei lansari in care rolul principal este detinut de cel mai emblematic model al sau.

In aceste conditii, e-Up va urma in program dupa Golful electric, desi versiunea de serie cu motoare clasice ale noului model de oras Volkswagen va intra pe piata inca de anul viitor. Gama de modele electrice ale celor de la Volkswagen va continua in 2014 cu lansarea versiunii pe baterii a lui Jetta, model care va concura direct cu Fluence Z.E., varianta electrica a sedanului compact dezvoltat de Renault.

via | Cartech

Comentarii (7)

  • Autogreen
    Automobilul electric e viitorul
    Din ce in ce mai multe oferte electrice pe piata. Asteptam si ieftinirile.
    9 5
  • p-george
    Electrice
    Nu stiu dece dar nu ma pot impaca nu automobilele electrice... Parerea mea este ca viitorul va fi tot hidrogenul (sau hibridul pe hidrogen ) si biodiesel.
    Nu le suport pt ca productia lor este complicata si polueaza mai mult decat salveaza. Sunt scumpe,grele si au autonomie mica care va tot scadea pe masura ce folosesti bateria.
    15 6
  • VALENTIN
    dada
    Perfect sunt sigur ca:
    1. pretul va fi unul accesibi minim 20.000 de euro .........:)
    2. pana in 2014 piticul electric "boculetz ce mic" va implementa destule masuri guvernamentale de spirijinire incat ne vom incarca masinile foarte usor la fiecare colt de strada
    3. fiabilitatea unui Vw Electric ramane de asteptat, ei nu sunt in stare sa faca un Ecm pt Passat, stiu caz concret cand s-au schimbat doar .....3 pe acceasi masina
    7 3
  • Mickey
    Asteptam cu nerabdare rezultatul...desi nu cred k o sa fie unul foarte reusit, dar totusi nu vreau sa fiu pesimist. Nu am nimic cu VW, doar k nu ma dau in vant dupa masinutele lor. Nu sunt chiar asa reusite dpdv al fiabilitatii si comfortului
    8 3
  • @Mickey
    Pai de unde stii ai citit si tu pe net ca majoritatea sau ti-a zis un prieten care are logan...
    3 5
  • @Ion
    Fiecare are experientele lui cu marca asta. A mea este una neplacuta. La fel ca a lui Mickey. Care-i problema ta?
    7 2
  • Mickey
    @ion
    Draga Ion, am avut Passat TDI 130CP de prin 2001 si nu am fost multumit de fiabilitate. Se strica destul de des, consuma mult, si nu era foarte comfortabil comparativ cu alte modele din clasa ei (Ford Mondeo de exemplu).

    De asemenea, frate-meu are Bora tot de prin 2001 , TDI 116CP, si cam aceleasi probleme de fiabilitate.

    Si cunoscu multa lume care are VW-uri si au probleme cu ele. Nu zic ca toata lumea ar avea, sau ca e regula sa ai probleme daca ai VW, doar ca statistic vorbind nu sunt foarte fiabile
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru