Google dezvoltă propriul Virtual Cockpit: Android va controla toate sistemele maşinii şi va putea fi personalizat de producători

de Daniel Popescu
Joi, 19.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Android N, viitoarea versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, va permite controlarea celor mai multe funcţii ale maşinii, asemănător conceptului Virtual Cockpit disponibil pe unele modele Audi.

Google şi Apple au dezvoltat în ultimii ani aplicaţii speciale pentru maşini, însă funcţionalitatea acestora este destul de limitată. Google este însă pe punctul de a face o schimbare majoră, iar aceasta vizează posibilitatea de a utiliza Android N, următoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, inclusiv pe maşini.

Practic, Android N va fi capabil să controleze aproape toate funcţiile şi sistemele unei maşini, inclusiv sistemul de navigaţie, sistemul de climatizare sau designul vitezometrului. De asemenea, componente precum modulul radio FM sau conexiunile bluetooth vor fi de asemenea suportate.

Google consideră că va convinge constructorii auto să adopte noul sistem de operare Android N în maşini datorită posibilităţii complete de personalizare. Astfel, la fel ca şi în cazul smartphone-urilor şi tabletelor, Android N pentru maşini va fi un sistem de operare open-source, iar interfaţa acestuia va putea fi personalizată de constructori conform propriilor cerinţe de design.

Urmareste Automarket
Google a efectuat o demonstraţie pentru Android N pe un Maserati Ghibli care a fost echipat cu un display de 15 inch cu rezoluţie 4K amplasat vertical, la fel ca în cazul modelelor Tesla Motors, şi cu un ecran cu rezoluţie HD care înlocuieşte practic instrumentarul de bord şi afişează, printre altele, turometrul şi vitezometrul.
Pentru moment, Google nu a anunţat însă niciun parteneriat cu constructorii auto pentru implementarea Android N pe maşini.

Din punct de vedere al funcţionalităţii, Android N este foarte asemănător cu BlackBerry QNX, platforma care stă la baza sistemului Virtual Cockpit introdus de Audi.

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru