Google îşi extinde influenţa în segmentul maşinilor autonome: Honda ar putea folosi tehnologiile companiei americane

de Daniel Popescu
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a dezvăluit că negociază un parteneriat pentru a utiliza tehnologiile autonome dezvoltate de Google. Japonezii ar deveni al doilea constructor client pentru Google după Grupul Fiat-Chrysler.

Google a renunţat la dezvoltarea propriei maşini autonome, iar acum preferă să se ocupe de diverse tehnologii care să fie folosite pe astfel de vehicule prin intermediul companiei Waymo. Primul client a fost încă din acest an Grupul Fiat-Chrysler, iar rezultatele s-au materializat chiar în această săptămână prin prezentarea noului Chrysler Pacifica Hybrid cu funcţii autonome.

Google ar putea obţine acum un al doilea client, întrucât Honda este interesată de o colaborare tehnică cu Waymo.

Urmareste Automarket
"Această colaborare tehnică între cercetătorii Honda şi echipa care se ocupă de tehnologia autonomă de la Waymo permite ambelor companii să înveţe cum să integreze senzorii, aplicaţiile software şi platforma de computere Waymo în maşinile Honda", spun oficialii japonezi într-un comunicat de presă.

Honda şi-a propus anterior să lanseze maşini autonome până în 2020, iar un parteneriat cu Waymo ar contribui la îndeplinirea acestui obiectiv.

"Această colaborare tehnică cu Waymo poate permite departamentului de cercetare şi dezvoltare al Honda să exploreze o abordare tehnologică diferită pentru a aduce pe piaţa tehnologii pentru maşini autonome", mai precizează Honda în comunicat.

Via Ubergizmo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru