Google și-a plătit un inginer cu 120 de milioane de dolari și acum îl acuză de furtul intelectual al tehnologiei sale de rulare autonomă

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a acționat în judecată Uber după ce a ajuns la concluzia că unul dintre inginerii săi, pe care l-a plătit cu 120 de milioane de dolari, a furat tehnologie pe care a vândut-o mai apoi gigantului din domeniul car-sharing.

Competiția care se dă în domeniul mașinilor autonome a dus la prime uriașe pentru oamenii care conduc departamentele de dezvoltare. Interesele giganților au stârnit și o serie de procese care scot acum la iveală salariile de domeniul fantasticului.

Spre exemplu, Google i-a oferit lui Anthony Lewandowski, omul care a condus proiectul dedicat rulării autonome, nu mai puțin de 120 de milioane de dolari în perioada în care acesta a lucrat în interiorul comaniei.

În vreme ce își încasa primele de la gigantul informatic, Lewandowski a fondat două companii specializate în dezvoltarea de radare și senzori pentru mașinile autonome. Inițiativa nu a fost pe placul Google, care și-a acuzat inginerul de furt tehnologic imediat ce a realizat că toate companiile înființate de acesta au fost cumpărate de Uber pentru o sumă uriașă, de 680 milioane de dolari.

De altfel, avansul rapid de care s-a bucurat Uber în domeniul rulării autonome i-a îngrijorat pe cei de la Google, care au început o anchetă internă și au decis să-i acționeze în judecată pe rivali pentru furt intelectual.

via automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru